MEIE PERE VEEMAAILM

See on üks Blogi.ee blogi

7.DETSEMBER

juba tükkaega vohas mu akvas vetikas Black Brush Algae, BBA http://www.aquaticquotient.com/gallery/files/5/4/2/GY1W0390R.jpg kahtlustan, et see tuli kaasa koos kännuga, mille mere lähedalt leidsin.
täna võtsin kätte ja tegin akva täielikult tühjaks, isegi tagataustaks oleva kilepildi eemaldasin. appi.. isegi seal oli see vetikas.
tühjendasin akva siis kogu kupatusest ja alustasin selle pesemisest ja silikooni jääkide eemaldamist. kogu silikoon, millega ma kunagi kile kinni liimisin, oli nii palju, et selle eemaldamise peale kulus u. 3 tundi. oi kui tüütu see oli, õnneks sain klaasi puhtaks.
järgmisena võtsin ette juba taimed. ükshaaval hakkasin seda vetikat ära noppima ja kus lahti ei tulnud, need lehed võtsin taimedelt üldse ära. mõned lehed olid sellest vetikast väga kahjustada saanud.
järgmisena vajas puhastust põhi. selle ma lihtsalt loputasin lihtsalt läbi.

akva,põhi ja taimed puhtad, hakkasin uuesti kõik oma khale tagasi panema.
akvale seda kilet ma enam tagasi ei pannud, jätsin ilma, et toasein läbikumaks.

põhjakruus tagasi akvas, siis oli aeg uuesti taimed istutada ja neile juurte alla väetist panna. lõpuks ka vesi, mis koosnes 50% vanast veest (see vesi, mis enne akvas oli) ja 50% uuest veest, juurde sai lisatud veidi seda vedelikku, mis aitab veel puhastuda ja on kaladele ohutu.

kuna mul ei ole kohta, kus kalu tükkaega hoida (asendus koht), siis panin nad akvasse tagasi (pidid teised enne need pikad tunnid veema 5l pisiakvas)

akva peale puhastust ja kalade sisselaskmist:

akva 3 tundi hiljem:

ahjaa.. saatsin ka õnnetu üksildase musta molly uude koju, kus teda ootasid juba uued naisukesed smaili

Kirjuta kommentaar