Natuke poliitikast

Olen viimastel nädalatel jälginud poliitilisi mänge Stenbocki majas. Reformierakonna valitsus kukkus kokku nagu kaardimajake ja võimule tuleb lõpuks Keskerakonna valitsus.

Juba enne riigikogu valimisi, häälestas oravate partei inimesi Keskerakonna poolt mitte hääletama, hirmutades rahvast venemeelse Savisaare parteiga. Kuigi keskerakonnal on leping Ühtse Venemaaga, ei näe mina küll põhjust paanikaks.

Mida oleks võinud Reformierakond teisiti teha, et võimul püsida. Arvan, et seadused, mis Reformikad vastu võtsid, olid kallutatud rikkamate inimeste kasuks. Ei ole päris okei, et miinimumpalga saajad ja kolmetuhat eurot palka teenivad inimesed,maksavad ühtemoodi tulumaksu ja kui ma loen, et uus valitsus plaanib 500 eurot maksuvabaks, on see igati teretulnud. Minu arust areneb sellega ka riigi majandus ning inimesed saavad paremini hakkama. Ka Reformierakonna kehtestatud emapalk, ei ole minu arust päris õige. Lapsed peaksid kõik võrdsed olema.

Reformierakond on võimul olnud 17 aastat, aga lasteraha on aastaid ja aastaid olnud 19 eurot kuus. Viimasel paaril aastal on lapseraha 45 eurot lapse kohta kuus. Aga mida saab ema lapsele 45 euro eest lubada? Ei tule just vist kõige pikem nimekiri??? Loodan, et uus valitsus ka selle teemaga tegelema hakkab.

Magusamaks ja lahja joogi aktsiis. Uus valitsus kavatseb sisse viia suhkrujookide maksud ja tõsta veini, siidri ja õlle maksu. Limonaadi tahaks ikka vahetevahel mekkida ning selle 10 sendi pärast see ostmata ka ei jää :D :D , aga õlle-ja veini hinda tõstku palju tahavad.

Kuid Sotsidest ja IRL- ist ma küll hästi aru ei saa. Nemad on ju kogu aeg valitsuses istunud, aga jääb mulje, et midagi tarka nad seal küll teinud ei ole. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>