Knowledge » Blog Archive » 10 tsitaati, mis aitavad sind ettevõtlusmaratonil!

Et olla edukas ettevõtja, pead suhtuma ettevõtlusesse kui maratoni, mitte kui sprinti. Siiski, kui sa oled jooksnud maratoni, siis sa tead, milline suur entusiasm valdab sind maratoni alguses ja milline tüdinemus 18-ndal miilil, kui sa mõtled, et sa ei suuda enam ühtegi sammu joosta.

Ettevõtlusteekonnal on erinevad tõusud ja mõõnad, niisiis siin on 10 tsitaati, mis hoiavad sind motiveerituma sellel “maratonil”.

1. ” Kui sa ebaõnnestud ettevalmistumisel, valmistud sa ette ebaõnnestumiseks” – Benjamin Franklin 

Franklin, üks USA iseseisvusdeklaratsiooni allakirjutajatest, oli lisaks veel omal ajal USA üks edukamaid ettevõtjaid oma trükipressi masinaga. Tema “Poor Richard’s Almanac”  on hindamatu äriraamat, mis pakub ajatuid ja hindamatuid elutarkusi rikkusest ja planeerimisest. Üks edu ehitamise printsiipe on korralik planeerimine. Tee endale plaan ja tea kuhu sa rühid.

2. “Kvaliteet ei ole teguviis, vaid harjumus” – Aristoteles

Ettevõtjana pead sa omama edukat strateegiat, mis põhineb kvaliteetse teenuse/toote pakkumisel. Kvaliteet ei arene üleöö, vaid see areneb läbi järjepideva töö, kus sa annad endast parima – nii on kindel, et sa oled teel edule.

3. ” Sa pead olema eriti karm ja kriitiline oma tegemiste juures. Leia kõik, mis on valesti ja paranda oma vead” – Elon Musk 

Kuidas kvaliteet saavutatakse? Pideva arendamise käigus. Elon Musk on üks hiilgavam ettevõtja maailmas, kellele meeldib tohutult riskida. Tema sõnul tuleneb kvaliteet pidevast tagasisidest, milmoel sa saad teada, kuidas mingi asja kvaliteeti parendada. Ela, õpi ja tee seda edu pärast.

4. ” Ma arvan, et läbikukkumine elus pole midagi muud kui elu meetod, mis suunab sind õigele rajale. Minu suhtumine läbikukkumisse pole seotud tulemusega, vaid on seotud mitte üldse proovimisega.” – Sara Blakely

Kuidas saab hiljuti kogetud põrumine avada uksi ja aknaid uutele võimalustele? Alati näe vigades ja läbikukkumistest võimalust midagi uuesti ja paremini teha.

5. ” Kõige hinnalisem asi, mida sa teha saad, on viga – sa ei saa midagi õppida, kui sa teed asju perfektselt.” – Adam Osborne

Vigade tegemine on osa maratonist. Sa liigud ja kukud, kuid tõused püsti ja liigud edasi. Need kukkumised võivad olla ühed olulisemad asjad, mis sa iial teed, sest nii sa õpid kuidas asju paremini teha. Sa saad paremaks läbi vigade tegemise ja sa teed paremini kui sa õpid neist.

6. ” Ettevõtlus on viimane varjupaik murettekitavale inimesele” – Natalie Clifford Barney

Ettevõtliku hinge säilitamine maratonil on oluline samm. Lõbutse, tekita pahandusi, sega vahele, kui tunne tekib – niimoodi juhtubki maagilisi asju. Mine ja alusta mõnda healoomulist segadust enda tööstusharus :)

7. ” Sa ei ole oma resümee, vaid sa oled oma töö.” – Seth Godin 

Mida inimesed minevikus on teinud või ei ole teinud, ei määra alati ära, kas inimene on tulevikus edukas ettevõtja või mitte. Ära võta perfektset resümeed kinnisideeks, vaid ole valmis õppima oma vigadest ja jagama oma tööd kogu maailmaga.

8. ” Mulle meeldib suurelt mõelda. Kui sa üldse hakkad mõtlema, siis alati mõtle suurelt.” – Donald Trump

Ära iial mõtle endast kui mingist putukast, kes ei suuda head ideed ellu viia. Maailmas on lugematu hulk edukaid inimesi, kes alustasid palju tagasihoidlikumates tingimustes kui sina. Ära iial lase oma hetkeolukorral olla vabanduseks ja takistuseks tegevuse alustamisel – alati on moodus ja sinu ülesanne on leida see.

9. ” Sinu aeg on piiratud, seega ära raiska seda kellegi teise elu elamiseks. Ära ela teiste inimeste mõtteviiside järgi. Ära laste teiste inimeste häälekatel arvamustel enda sisemist häält domineerida. Ja kõige tähtsam, sul peab olema julgust, et järgida oma südant ja intuitsiooni.” – Steve Jobs

See on ettevõtlusmaratoni “Miks?” osa. Miks sa oled ettevõtja? Miks sa võtad sellest rallist osa? Ära alusta jooksmist, kui sa ei tea mille järgi sa jooksed. Mis ootab sind finishis? Kui sa tead, mida sa tahad lõpus saavutada, aitab vastuste teadmine sind läbi mõõnadest, et jõuda eduka lõpuni välja.

10. ” Juhindu visioonist, mitte rahast. Lõpuks on raha see, mis juhindub sinu visioonist.” – Tony Hsieh

Hsiehi tsitaat ütleb kõik.

 



Lisa kommentaar