Hei!

Natukene nagu kurb

Eile oli väljas täiesti suurepärane ilm ja kuna laupäev ja nii ilus ilm otsustasin külastada ühte oma ammust sõbrannat. Kuna tal autot ei ole ja ta oli just paar päeva tagasi telefonitsi kurtnud, et tal nii igav, siis pakkusin, et lähen ise talle külla. Hommikul võtsin siis temaga ühendust, et tuleksin külla. Sai kokku lepitud, et kuna tal tööpäev mis lõpeb kell 15.00 siis lubasin kolme ajal platsis olla.

Härra oli hommikul aga autoga leekima pannud, seega pidin otsustama ühistranspordi kasuks. Kuna sõbranna elab siiski suhteliselt kaugel otsustasin rongiga minna ja mõtlesin, et saabki tirts elus esimest korda rongiga sõita. Üleüldse tahtsin teada kuidas tirts ennast üleval peab ja et kas ka edaspidi oleks võimalik temaga kusagile kaugemale minna.

Asi läks jamaks kui jõudsin sõbranna juurde. Peale vähest otsimist leidsin tema elamise siiski üles, kuid tuli välja, et sõbranna polnud veel jõudnud. Noh polnud hullu, ütles, et poole tunni pärast jõuab, kuna oli tema jutu järgi aru saanud, et töökoht tal siiski kodule väga lähedal teadsin, et kaua ei lähe. Jalutasin siis maja ümbruses ringi käruga ning üritasin leida mõnd poodi, et osta mõni kook või midagi. Poe ma suure otsimise peale leidsin ja sain ka koogi. Kui aga pool tundi hiljem ikka sõbranna maja juures tiirutasin, mõistsin, et aega läheb rohkem. Midagi, ei hakanud sõbrannat närvi ajama ja tiirutasin vankriga edasi ja hoidsin hinge kinni, et tirts ei ärkaks, sest kui oleks ärganud oleks ta kohe süüa tahtnud, sest oli mitu tundi tagasi söönud viimati. Aga polnud kohta kus last sööta.

Tund aega tiirutamist ja helises telefon, aga helistajaks oli hoopis härra, kes pidi mind pärast autoga koju viima. Tema arvas muidugi, et olen juba tund aega kohvitanud ja oleks aeg kodu poole liigutada. Ütlesin, et pole veel sisse saanudki.

Uuesti helistasin sõbrannale. Tema vabandas ette taha ja lubas mind ise autoga koju viia. Ok lubasin ta ära oodata, sai ikkagi ju pikk maa tuldud ja noh ammu polnud näinud ja oleks tahtnud ikka juttu ka ajada.

40 minutit hiljem leidsin ennast ikka veel seal majade vahel tiirutamas. Palusin jumalat, et laps ikka magaks. Mingi ime läbi ta tõesti magaski, kuigi ta oli maganud juba väga pikalt. Lõpuks hakkasin juba pilguga otsima põõsast või mingitki pinki, et kus hädaga lapsele rinda anda, sest tema viimasest söögikorrast oli juba hirmutavalt kaua möödas. Õnneks oli väljas soe ja päike ka soojendas ning lapse jaoks olin võtnud kaasa igast lisa tekke ja muud nodi.

Lõpuks siiski jõudis ka sõbranna kohale, kahe tunnise hilinemisega. Autoga, kellegi tuttava autoga. See tuttav ise oli ka kaasas ja maani täis.

Tuli välja, et ta hoopis kainekas olnud eilsest õhtust saadik (??). No ok, samas oleks võinud ju mainida, et tal kiire ja kokku saamine pole hea idee vms.

Aga ei hakanud hädaldama. Sain lõpuks lapse söödetud ja sõbranna tuttav noormees vajus diivanil sügavasse unne. Me aga saime lõpuks kohvi hakkama pandud ja võtsin mõnusalt istumiskoha sisse, aga asi ei lõppenud seal. Terve aeg sõbrannal telefon helises ja kõnedest lendas selliseid juppe: “…..tule muidugi ikka, teeme ikka grilli…”, “…kella kuueni on pood lahti, käin kohe läbi sealt….ostan grilli ” (kell oli 17.30) ” ….ega ma nagunii hakkan kohe liikuma kodust, siis võtan su peale jne. ”

Tuli välja, et tal oli plaanitud juba varem, et hakkavad oma seltskonnaga grillima. Kohvi tass topiti kähku nina alla, kugistasin kähku mõned tükid kooki kuna nälg oli meeletu ja  juba oli vaja hakata sättima, sest oli vaja ju kella kuueks poodi jõuda. Toppisin enda ja lapse kähku riidesse ja kops kähku autosse ja tuld. Enne kui arugi sain olin oma majas ees ja tõstsin lapse vankrit autost välja. Kiire head aega ja sõbranna tuiskas minema.

Ilus päev hakkas läbi saama. Õhtul köögis mõnusalt ahjusooja juustusaia nosides vaatasin köögiaknast välja, vastas maja akendel peegeldus loojuva päikese valgus, oli ju nii kaunis päev olnud, aga mul oli endast natukene hale, sest kuidagi nii mõru maik oli sellest sõbrannaga kokku saamisest suhu jäänud. Ta oleks võinud ju kohe hommikul öelda, et tal päev plaanitud ja ehk saaks mõni teinekord kokku või midagi.


Postitas - märts 30 2014
Kategoorias Määratlemata
Kommenteeri »Jäta kommentaar