Reedene mõttelõng! » Blog Archive » Maakad, linnlased ja lihtsalt keegi!
Apr 11

Ma olen olnud vait, pole eriti kommenteerinud, ega vaielnud, aga nüüd tunnen et pean oma pahameele väljavalama. Tänase hommikukohvi juurde mängis Terevisioon (nagu iga hommik) ja teemaks maale elama minek. Ja siis kõlas järsku lause, mille hr. Jüri Mõis olevat kunagi öelnud (ma kohe uurisin netist järgi ja selgus et ongi vana nali http://www.ohtuleht.ee/481270) ”elumajad väljaspool Suur-Tallinna on olnud investeerimisvead! Meil on vaja talentide arendamise keskkonda, see aga ei ole kuuse- ja haavapuude vahel. Nad vajavad suhtlemist, talendid vajavad arenguks teisi talente enda ümber” Jumal sa näed ja ei mürista!! Mis krt investeerimisest me räägime kui inimestele pakutakse 1.-€ kortereid, et nad saaksid maale elama minna? Neid kortereid ei pakuta selleks, et neid hiljem mega kasumiga maha müüa, vaid et maale tuleksid inimesed ja looksid kogukonna, kus oleks hea elada. Kui palju inimesi on üldse võimelised investeerima???? Meie pere ei ela vaeselt, meil läheb nii hästi et, suudan oma last koolitada ülikoolis ilma laenuta ja see on väga suur asi. Mina ei suudaks mitte kuhugi investeerida, lihtsalt ei jagu raha kõigi nende igapäeva kulutuste kõrvalt ja ma tean et meie perest on palju väiksema sissetulekuga inimesi ja neid on palju. Mingu minister korra näiteks Lipa külast läbi ja koputagu mõnele sealse talu uksele ja küsige, millised on Teie pere investeeringud? Pärast seda peab ta muidugi kiiresti ärajooksma, sest ilmselt saab ta seal peksa – ”tuleb siia maarahvast mõnitama”, arvaks pereisa kes vaevu ots-otsaga kokkutuleb!
Mis tähendab et talendid ei ei kasva kuuskede ja haavade vahel??? Kus nad siis kasvavad??? Lasnamäe paemurru otsa ehitatud 2, 5 milj kroonises kolmetoalises korteris? Ja mis hirmus suurlinn see Tallinn muidu on? Võrreldes maailma suurlinnadega kuhu tõesti on talendid kogunenud. Kuidas haavapuu andekust pärsib?? Kas Hr. Jüri Mõis on kuulnud midagi internetist, mis peaks levima üle terve Eesti, küll 3 G ja 4 G, vähemalt sidepakkujate reklaam seda lubab. Ja ma olen kindel et seal ”Haavade vahel” on ka levi! Ja saab suhelda sama andekate maakatega nii eestis kui ameerikas ja kasvõi poolas! Lihtsalt kohutav kui eluvõõrad on meie ”tarkpead” Ja peale selle on see solvav. Minu tütar on ka maale sissekirjutatud ja minuarust on ta andekas, töökas ja väga tubli inimene. Ja kui juba eos tehakse selgeks et kui sa Tallinnas ei ela siis ära loodagi et sinust saab midagi, siis mis signaali me oma lastele anname? Minu ettepanek oleks selline, järgmisel Rahvakogul olgu vastuvõetud otsus: ennem ministriks ega otsustajaks ei saa, kui elad kuu aega maal. Elada tuleb tavaliste inimesete juures, tavalises elukohas ja tavalise sissetulekuga. Ja kui sellest katsumusest tuled eluga välja, siis alles hakka jagama tarkusi, mis puudutavad ainult 5 % elanikonnast, kui sedagi! Sellega on minul nüüd kõik öeldud ja kui siin kirjas solvatakse kedagi asjata, vabandan. Kui siin on palju grammatika vigu, siis vabandan, vererõhk on nii kõrge seda kirjutades, et pole aega jälgida õigekirja!
Päiksest kõigile maakatele ja hoidke ikka pea püsti.

 Lisa kommentaar