VIDEO ISELOOMUSTUS

See on üks Blogi.ee blogi

Tunni analüüs!

Tegime tunnis erinevaid roogi. Kõik olid omamoodi head,aga mulle meeldis eriti Merily ja Anti oma,see nägi kena välja ja maitse oli ka hea, mulle meenutas see jõule millegipärast. Algul mulle enda toit ei maitsenud,kui proovisin kastet ilma lihata, aga kui lisasin liha kastmesse,oli see kergelt mõru,mina ei tundnud ,et toit oli soolane,kuigi seda öeldi.Lõpptulemus meeldis. Liisi salat ei matsenud,see oli kuidagi läila minu jaoks,aga liha nägi isuäratav välja ja oli maitsev!

3 kommentaari Digg this

Forelli-peekonivardad

Kogus Koostis- ja maitseained
250 g fileed Forell
100 g Peekon
1 tk Punane sibul
1 laimi mahl Laim
1 tl mesi
1 tl Austrikaste
veidi Must pipar

Sega omavahel laimimahl, mesi, austrikaste ja pipar. Lõika forellifilee kuubikuteks ning kalla marinaad peale, lase hetke maitsestuda. Keera peekoniribad kalatükkide ümber ja lüki eelnevalt leotatud varraste otsa. Lõika sibulad neljaks ja torka samuti vardasse. Küpseta 7 minutit grillil või ahjus 200°C juures 15 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Pole kommenteeritud Digg this

rühmatöö 4!

Kogus Koostis- ja maitseained
1  kg Kirsid (1,5-1,75 l)
1.5  kl Vesi
200  g Suhkur (1 kl)

 

Valmistusviis

Soovitatav on kirssidel luud eemaldada; mõned luud võib purustada ja seemneid kasutada kompoti maitsestamiseks.

  1. Pane puhastatud, loputatud ja nõrutatud marjad toorelt purki või pudelisse, raputa vahetevahel nõu, et rohkem marju mahuks.
  2. Suhkrulahuse saamiseks keeda vett, lisa vähehaaval suhkur, keeda veel 2-3 minutit, riisu vaht, vala lahus kuumalt peene joana marjadele, jällegi nõud vahetevahel raputades.
  3. Suhkrut võib lahusele panna mitmesugusel hulgal. Magusama lahuse korral jääb kompottidele ilusam värvus, eriti on see kehtiv aedmaasikate ja vaarikate kohta.
  4. Seejärel kuumuta ja sulge pudelid või purgid õhukindlalt.

Harilikult arvestatakse ühe liitri vee kohta 300 kuni 800 g suhkrut. Lahuse täpset kogust on raske määrata, sest see oleneb marjade suurusest, viljaliha konsistentsist ning õhu hulgast marjades, kuid keskmiselt arvestatakse 0,4 liitrit (1½-2 klaasi) suhkrulahust 1 kg marjade ja puuviljade kohta.

1-liitrise nõu täitmiseks on vaja u 700-800 g marju ja 0,3 liitrit  (1½ klaasi) suhkrulahust, selle saamiseks võetakse 2,0 liitrit (1 klaas) vett ja 150 g (3/4 klaasi) suhkrut.

3 kg marjadest saab seega keskmiselt 4 liitrist nõu kompotti. Vee asemel võid ka kasutada mõnda punast mahla, mis annab hoidisele ilusama värvuse.

NB! Purki või pudelit täida kuni servani ja peale valatud suhkrulahus ulatugu pooleni või kolmveerandini marjade koguse kõrgusest, sest kuumutamisel vaarikad vajuvad ja suhkrulahus tõuseb kõrgemale

Pole kommenteeritud Digg this

Pasta kreveti-koorekastmes:

Koori krevetid, kui need on koorimata. Puhasta küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks, kuumuta kergelt kastruli põhjas õlis. Lisa koor ja tükeldatud basiilik. Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Jäta 1 dl keeduvedelikku alles. Kalla kõrvale pandud keeduvesi kastmesse. Kuumuta kastet segades veel minutit-kaks, maitsesta soola ja Cayenne´i pipraga. Viimaks sega hulka nõrutatud krevetid ( ära enam keeda, sest krevetid muutuvad muidu kummiseks ). Serveeri äsjakeedetud pastat koos krevetikastme ja värske salatiga, soovi korral ka rukolaga.

500  g Tagliatelle või spagetid
1  kg koorimata krevetid
400  g (või kooritud krevetid)
1  küünt Küüslauk
2  sl Oliiviõli
2  dl vahu- või toidukoor
1  potti Basiilik (värske)
1  tl Sool
    veidi Cayenne’i pipart
Pole kommenteeritud Digg this

Sealiha õllekastmes:

  1. Puhasta liha kontidest ja haki väikesteks tükkideks.
  2. Loputa liha külma vee all ja tupsuta kuivaks.
  3. Vürtsita soola, pipra ja köömnetega.
  4. Koori ja haki peeneks sibulad ning küüslauk.
  5. Koori, pese ja haki porgandid ning seller.
  6. Pane liha koos kontide ja köögiviljadega ahjupannile, lisa veidi vett.
  7. Prae liha eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures (gaasipliidil 3.-4. alajaotus) u 50-60 minutit.
  8. Kasta liha korduvalt õllega. Võta liha välja ja pane sooja. Kastme jaoks võta välja kondid ja kurna köögivili ning praevedelik läbi sõela.

Hapukapsasalat:

  1. Lisa hapukapsale hakitud sibul ja õunad (või õunapüree).
  2. Maitsesta suhkruga, lisa hapukoor või taimeõli, soovi korral tomatipüree.

Pole kommenteeritud Digg this

 

Küüslaugu ürdikartulid:

Koo­ri kar­tu­lid, lõika sek­to­ri­teks ja tõsta kaus­si. Va­la pea­le õli. Li­sa sool, pi­par, ha­ki­tud küüslau­guküüned ja ürdid. Se­ga üht­la­seks ja lao­ta üht­la­se ki­hi­na küpse­tus­pa­be­ri­ga kae­tud ah­ju­pan­ni­le. Küpse­ta 225-kraa­di­ses ah­jus 25 mi­nu­tit või se­ni, ku­ni kar­tu­lid on küpsed.

Kartuli räimesalat:

1.    Koori ja haki keedetud kartul.
2.    Puhasta räimed ja eralda filee. Tee filee väiksemateks tükkideks, aga mitte pudiks.
3.    Viiluta kurk ja haki nii punane kui ka roheline sibul.
4.    Keeda, koori ja poolita vutimunad.
5.    Sega komponendid, v.a kala, ja vala peale jogurtikaste, kuhu oled sisse seganud hakitud tilli ja soola-pipart.
6.    Viimasena sega õrnalt juurde kala.

 Jogurtikastme asemel proovi sama salatit ka õlikastmega – sega omavahel õli, äädikas ja mesi.

Tomati juustukastmes kartulid:

Koori kartulid, värsketelt kaabi ära vaid lahtised koored. Keeda kartulid pehmeks, kurna ja hoia soojas. Kastme valmistamiseks sulata pannil või, lisa hakitud mugulsibul ja roheline sibul ning kuumuta läbi. Lisa kooritud ja tükeldatud tomatid, kuumuta segades 5 minutit. Pane juurde vahukoor, koriander, pune ja köömned, maitsesta soola-pipraga. Viimaks sega ettevaatlikult hulka juust ning kuumuta, kuni see on sulanud. Tõsta kaste kuumadele kartulitele.

Vorsti-kartulivorm

Koori kartulid ja lõika viiludeks.

Koori ja haki sibul ning küüslauguküüs.

Lao kartuliviilud üsna suurde määritud ahjuvormi ja puista vahele sibulat, küüslauku ning riivjuustu.

Lase vesi ja lihapuljongikuubik keema ning vala kartulitele. Küpseta vormi 225° juures tubli pool tundi.

Lõika vorstid ja tomatid viiludeks ning pane vaheldumisi ridadena poolvalmis kartulitele.

Raputa peale sidrunipipart, punet ja riivjuustu.

Küpseta vormi veel 15-20 minutit.

 Itaalia kartulipüreevorm:

Pane kartulipüree madalasse määritud ahjuvormi.
Koori ja haki sibul.
Lõika tomatid õhukesteks viiludeks ja sink kuubikuteks.
Pane tomativiilud vormi kartulipüree peale ning puista neile hakitud sibul, singikuubikud, kääridega katkilõigatud spinatilehed ja kõige peale riivitud juust ja pune.
Küpseta vormi 225 kraadises kuumuses ahju keskosas umbes 20 minutit.

Pehmed praekartulid

Kui valmistad ainult kartuleid ja suurem pott on tühi, aja selles keema poole poti jagu vett. Kuni vesi keema läheb koori ja viiluta kartulid. Tõsta keeva veega pott pliidilt kõrvale ja prae/pruunista kartuliviile pannil 5-10 minutit. Maitsesta soolaga. Tõsta pann pliidilt ära. Lase väiksemas potis vesi keema, vala peale kartuliviilud, sulge kaanega ja tõsta suurema poti peale. Tõsta potid uuesti pliidile ja lase alumise poti vesi uuesti keema tõusta. Seejärel tõsta potid termosesse vähemalt 1 tunniks.

Pole kommenteeritud Digg this

blogi nr 3!

Minu arvamus:

Minu arust on see nõme,et isegi see dikteeritakse ette,kuidas nuga käes hoida. Ma saan aru , et see on õige,et käsi peab kassikäpa asendis hoidma. Iga inimene hoiab nii nuga nagu tal endal mugav on. Nt ,kui mina hoian nii nagu videos näidatud,siis minul väsib käsi väga kiiresti ära ja minule meeldib teistmoodi. Muidu oli kõik arusaadavalt ja konkreetselt ette näidatud.

Pole kommenteeritud Digg this

brokkoli supp

Kuumtöötlemisvõtted:

Blanšeerimine

Keetmine

Hügieeninõuded:

Tal ei olnud mütsi ja riideid.

Kasutab ainult ühte lõikelauda erinevate asjade hakkimisel.

Juust ei olnud kiles,kui ta selle kapist võttis.

Töökorraldus:

Vajalikud asjad peaksid rohkem lähemal olema endale

See hakkas hästi silma,et ta ei pannud kõiki  maitseaineid kohe supile. See oli huvitav ,kuidas ta pähklid kõige alla üllatuseks pani .Mulle meeldis serveerimine ka,oleks võinud isegi natuke värvikam olla. Mingi punane mari peal vms.

1 kommentaar Digg this

Gordon R

Ta tegi nii süüa,et oli kogu oma hingega toidu tegemise juures,mis mind isiklikult vahepeal täiesti häiris. Mulle ei meeldi selline tõmblemine ja rahmeldamine köögis,selline tunne,nagu aja peale käib asi. See mind ei häirinud,et koka riideid ei olnud,aga see küll,et ta maitseas toitu otse telekaamerate ees,mis siis ,et ta toitu kellegile ei serveerinud!Toit sai kiiresti valmis ja tundus isuäratav.

Pole kommenteeritud Digg this

Tere lugejad!

Tere tulemast Blogi.ee‘sse. See on Sinu esimene postitus. Redigeeri seda või kustuta, seejärel alusta blogimist!

1 kommentaar Digg this