Mai 2019

Mis siis juhtunud on. Suurt midagi.
Täna olin kuidagi eriti motiveeritud kõiksugu asju tegema ja oma eluga edasi minema.
Panin kirja 11 punkti, mida on vaja teha ja mida osta. Midagi tegin ära ka juba.
Aga õhtul sattusin kuidagi kurbi videosid vaatama, õigemini mitte kurbi aga mõjusid kurvalt.
Näiteks Lord of the Ringsi muusika youtube-s, 13 minutit pikk. Hästi südamlikud kommentaarid on sellel, youtube kohta täitsa üllatav. Üks kommentaar seal loo all kõlas, et “ma tunnen, et kõik inimesed kes siin kommentaariumis on, on minu sõbrad”. See ajas mind ootamatult nutma ja täitsa tõsiselt.
Ja siis veel mingid armastuslood ja asjad. Ah milleks.

Mitte et mul sõpru ei oleks. Reedel käisime väljas kõndimas, päris pika maa.
Siis käisin veel sünnipäeval. Üks sõber tahab minuga suvel reisile minna. See kuidagi tõstis mind kõrvust, et näe ma olen kellelegi vajalik.

Trenni lõhun teha, seal on kuidagi mott eriti kõrgel. Üks asi on see, et raskus ja valu trennis summutab muid valusid. Ja edusammud rõõmustavad, et näe ma ikka suudan midagi. Kaal on 4-5 kg langenud ja täitsa kena on kergem olla. Mõnda harjutust teen raskema raskusega kui kunagi varem – see näitab et tegelikult olen võtnud asja liiga lõdvalt, saab küll rohkem kui on tahtmist. Ja seda juba kõigest 4 nädala trenniga, mis algas peale viienädalast pausi. Lihasmälu muidugi aitab kiiremini taastuda.
Tuleb ainult uusi riideid osta, püksid on laiaks jäänud.
Ma ei tea, kas see on sellest, aga vasak jalg on hakanud paremini liikuma. Ütleme kui tahad põlvi venitada ja haarad hooga käega kannast ja siis venitad. Siis vasakut jalga ma niimoodi kätte ei saanud enne. Nüüd saan.
Arvasin, et peale põlveoperatsiooni – mis oli juba mitu aastat tagasi – see jalg ei hakkagi enam normaalselt toimima, aga näe hakkas.

Täna magasin 8 tundi jutti. Seda ei ole 5 nädalat juhtunud, üle 5-6 tunni pole selle aja jooksul und saanud. Eks lihtsalt väsitab see pidev muretsemine.
Tegelikult on see aasta – mis algas küll väga toredasti – vist üks hullemaid mu elus.
Tööl on probleemid, mitte minu enda süül, aga lihtsalt kehvasti läheb firmal. See on jube väsitav, aga alla ei tahaks ka anda. Ma ei saa mitme kolleegiga läbi. Ülemus on suht jobu. Ma olen harjunud õigluse ja normaalse suhtumisega. No on mingi tüüp inimesi, kellega ma lihtsalt ei klapi. Eelmises firmas, pean ütlema et ei olnud ühtki sellist.

Ja noh siis need eraelu mured. Täna päeval sain mõelda, et nüüd on vist kõik, mul ei ole talle enam midagi öelda. Kõik on juba öeldud ja ka palju rohkem kui ma oleks pidanud. Aga no õhtul sai jälle mõeldud, mõeldud, mõeldud. Et peaks talle veel kirjutama. Et öelgu mulle veel kord, et ta ei armasta mind. No see tegelt oleks manipulatiivne, sest ta pole öelnud et ta mind ei armasta. Pressin selle vastuse välja, mida ma kuulda ei taha, ja seda mida ma tahaks kuulda, ta nagunii ei ütle, isegi kui see oleks tõsi. Sest see ju tähendaks midagi. Ning blokkigu mind ära kui ta ei taha et ma teda tüütan (mitu päeva pole tüüdanud) oma juttudega ja luuletustega ja muu sellise jamaga. See oleks kah mõjutamine, jätaks mingi otsuse tema teha.
Tõenäoliselt ta selle teebki, tal ju otsus ammu tehtud ja mina lihtsalt tolgendan veel kusagil, ei suuda leppida. Ei ma ei kirjuta, hoian ennast tagasi. Vast läheb elu kuidagi edasi, ma ei näe muud võimalust.
Õigus jah, küsisin ühelt psühholoogilt ka nõu. Kirja teel. Aega läks üle nädala, enne kui ta vastas. Ega ta mulle midagi eriti ei soovitanud. Tundub, et vaatas probleemi eemalt, ja minu suured taevanikisendavad mured ja “ebaõiglus” ja võimalikud probleemid, millele ma osutasin, talle ilmselt nii suurena ei paistnud. Ütles mõne julgustava sõna eluga edasiminemiseks. Raha ka kusjuures ei võtnud.

Enesetunne oli mul nädal-paar tagasi veel ikka päris sitt, vahepeal oli kurgus mingi tükk. Uurisin netist, ikka vist stressi tagajärg. See kadus ära, ja siis hakkas kael vastikult surisema ja vibreerima. Nüüdseks on see ka kadunud. Elame veel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>