Dec
07
2009
5

Laboritunni analüüs(07.12.09)

Täna Jaanaga tegima kohupiima kotlette ja omletti. Kõik tuli välja enam vähem, kuigi omlett võiks olla õhulisem ja mina pakuks lisadiks ka midagi N: praetud peekonit. Kohupiima kotletid tulid maitsad kuigi alguses unustasime kohupiima paneerida ja keedis oli liiga paks, peaks lahjendama nattukene:).

Kirjutas jegor kategoorias: Määratlemata |
Dec
07
2009
0

Lühiesse teemal: Rahva kombed ja usk.

Igal rahval on oma usk. Usk loob tegevuse ja harjumusu, harjumus loob kobed.Iga rahvas elab enda teritooriumil ja kasutab oma väljendeid, sööb neile sobivat toittu. Elab sobivas elustiilis ja harjumustes. Inimene kasvatab ja õppetab seda mida ta ise usub ja on harjunud tegema, järgmine põlvkond aga austab oma eellasi ja vanemaid. Inimene ei suuda elada ilma usku, iga üks peab millesegi uskumu ja pühendama ennast tänapäeva inimene on globaliseerunud liiga palju ja on huvitatud ennast harida ka teistes valdkondades ja tal on õigus valida ja leida endali sobiv.

Islami usukombed:
“Allah” on nimi, mida muslimid kasutavad kõrgeima olendi – Jumala kohta. Allah on loonud kõik olemasoleva ja valitseb kõike olemasolevat. Kõigi muslimite usu põhiolemuseks on kuuletumine Allahi tahtele.

Palvetamine

Moslemid palvetavad viis korda päevas, näoga Meka poole. Palvuste jaoks on igas linnas kindel kellaaeg. Palvuse kellaajad üle maailma on sellised ,et 24 tundi ööpäevas on koguaeg palvused. Võib palvetada ka väljaspool antud aega ,aga on uskumus ,et õigel ajal loetud palved täituvad suurema tõenäosusega. Eelnevalt tuleb nägu ja käsi pesta puhta voolava vee, või kui seda pole siis liivaga. Käte ja näo pesemiseks on reeglid ja kindlad normid. On paika pandud kumba kätt pestakse esimesena (käed tehakse märjaks kuni küünarnukkideni) ja mitu korda peab oma kaelale, näole ja juustele vett peale panema. Enamikul juhtudel pestakse ka jalad. Pärast sugulist vahekorda peab peale näo ja käte pesema kindlasti ära ka ülejäänud keha. Palvus peab toimuma puhtas paigas, mis peab olema pühakoda või võib ka piirduda palvevaibaga. Palvuse ajal ei kanta jalatseid. Naiste puhul on kindel reegel ,et palvuse ajal peavad nende juuksed olema kaetud.Palvus seisneb erinevas hulgas palve kummardustes mille käigus loetakse usutunnistust ja palutakse õnnistust prohvetitele ja kõigile moslemitele.
Kristlus-ehk ristiusk on monoteistlik usund, mille keskmeks on Jeesus Kristuse elu ja õpetused. Kristlased usuvad, et Jeesus on Jumala poeg ning Vanas Testamendis ennustatud Messias. Kristlased käsitlevad Uue Testamendi raamatuid kui üleskirjutisi Jeesuse kuulutatud rõõmusõnumist. Ligikaudu 2,1 miljardi järgijaga 2001. aastal on kristlus suurim maailmareligioon. Kristlus on valitsevaks regiooniks Euroopas, Ameerikas, Lõuna-Aafrikas, Filipiinidel ja Okeaanias. Kristlus kasvab jõudsalt ka Aasias, eriti Hiinas ja Lõuna-Koreas.

Kristluse aluseks on usk Jumalasse, kõikväelisse Isasse, taeva ja maa loojasse, kelle ainus poeg, Pühast Vaimust saadud ja Maarjast ilmale tulnud Jeesus Kristus kannatas Pontius Pilaatuse all, löödi risti, suri ja pandi hauakambrisse. Usutakse, et Jeesus tõusis kolmandal päeval surnuist üles ja läks taeva, kus istub Jumala, oma kõikväelise Isa paremal käel. Kristlased usuvad, et sealt tuleb Jeesus Kristus kohut mõistma elavate ja surnute üle. Samuti usutakse Püha Vaimu, üht püha kristlikku Kirikut, pühade osadust, pattude andeksandmist, ihu ülestõusmist ja igavest elu.

Kirjutas jegor kategoorias: Määratlemata |
Nov
30
2009
3

Tunnianalüüs

Täna tegin röstitud seafilled,kartuli gratääni ja ploomikastmega.

ei õnnestunud veini kaste,oli väga paks ja liha läks veidi kuivaks.Koristamisega sain hästi hakkama ja lauda hoidsime puhtana!Kuna toorainest jäj puudu ei tulnud õiget maitset!Röstitud seened ja kartulipüree tuli aga väga maitsev ja pehme!

Kirjutas jegor kategoorias: Määratlemata |
Nov
09
2009
0

Kalaroog-Rühmatöö(Jaana & Jegor)

Soe kalarull

Ligikaudu 8 portsjonile Kogus Koostis- ja maitseained

PÕHI

100 g või

1.5 dl jahu

5 dl piim

3 tk muna

0.5 tl sool

0.5 tl Küpsetuspulber

TÄIDIS

100 g Kooritud krevetid

250 g Külmsuitsulõhe

1 küüs Küüslauk

200 g Hapukoor

100 g Riivjuust

PEALE

100 g Riivjuust

Sulata kastrulis või. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks. Kalla tasakesi juurde piim ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt ja jahuta hetke, klopi ükshaaval hulka munad. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 250° juures 10–15 minutit. Sega omavahel tükeldatud forell, krevetid, purustatud küüslauguküüs, hapukoor ja rii vitud juust. Kata jahtunud põhi täidisega ja rulli kokku, puista üle riivitud juustuga. Küpseta 250° juures veel 5 minutit.

Lisandiks:

Keedukartul

Maitsev suitsukalakaste kartulite juurde.

6 suitsuräime vōi 1 kl suurema suitsukalatükke

1 hapukurk

1 sl hakitud sibulat vōi sibulapealseid

½ kl hapukoort

½ kl hapupiima vōi kefiiri

soola

suhkrut

1 keedetud muna

Valmistusaeg:

Valmistusviis

Puhasta suitsukala ja lõika väikesteks tükkideks.

Hapukurk ja sibul haki peeneks.

Sega hapukoor hapupiimaga ning maitsesta soola ja suhkruga, lisa hakitud muna, kala, kurk ja sibul.

Värske salat

Arvuta kogused ümber 1 portsjonile

Kogus Koostis- ja maitseained

jääsalat

25 g Tomat

25 g Kurk

0.5 tk Pirn

0.25 tk Paprika

2 tk Aedmaasikas

20 g värske koriander

TOIDUÕLI

sidrunimahl

sool

Must pipar

suhkur

natuke valge veini või palsamäädikas

Valmistusaeg:

Rebige jääsalat väiksemateks tükkideks. Tomat lõigake sektoriteks, kurk viiludeks. Koorige pirn ja lõigake kuubikuteks. Paprika lõigake ribadeks, maasikad sektoriteks. Koriander rebige peenteks ribadeks. Salatilehed asetage taldrikule. Segage kõik salatiained kergelt läbi ning pange salatilehtedele. Serveerimisel tilgutage peale õlikastet. Võite lisada palsamäädikat, näiteks dekoratiivsete triipudena. Kui palsamäädikat kokku keeta, siis keedes vedelikust pool aurustub ning leem muutub siirupiseks. Hapu terav maitse asendub magusaga.

Kirjutas jegor kategoorias: Määratlemata |
Oct
22
2009
0

Rühmatöö_Pasta

Jaana blogi

Meie pastatoid on Jaana blokis.

Kirjutas jegor kategoorias: Määratlemata |
Oct
07
2009
0
Sep
29
2009
0

Gordon Ramsey – Brocolli Soup

Kõige rohkem meeldis mis huviga ta toitu valmistab, kindlad liigutused. Kerge ja kiire retsept, arvatavasti maitsev:)!Panin tähele, et maitsestas alguses, mitte lõppus!Riided puuduvad, brookoli jäi pesemata!!!

Kuumtöötlemisvõtted:

Blanšeerimine

Keetmine

Hügieeninõuded:

Tal ei olnud mütsi ja riideid.

Kasutab ainult ühte lõikelauda

Brookoli jäi pesemata

Kirjutas jegor kategoorias: Määratlemata |

Powered by Blogi.ee | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes