Kalaroog-Rühmatöö(Jaana & Jegor)
Soe kalarull
Ligikaudu 8 portsjonile Kogus Koostis- ja maitseained
PÕHI
100 g või
1.5 dl jahu
5 dl piim
3 tk muna
0.5 tl sool
0.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
100 g Kooritud krevetid
250 g Külmsuitsulõhe
1 küüs Küüslauk
200 g Hapukoor
100 g Riivjuust
PEALE
100 g Riivjuust
Sulata kastrulis või. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks. Kalla tasakesi juurde piim ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt ja jahuta hetke, klopi ükshaaval hulka munad. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 250° juures 10–15 minutit. Sega omavahel tükeldatud forell, krevetid, purustatud küüslauguküüs, hapukoor ja rii vitud juust. Kata jahtunud põhi täidisega ja rulli kokku, puista üle riivitud juustuga. Küpseta 250° juures veel 5 minutit.
Lisandiks:
Keedukartul
Maitsev suitsukalakaste kartulite juurde.
6 suitsuräime vōi 1 kl suurema suitsukalatükke
1 hapukurk
1 sl hakitud sibulat vōi sibulapealseid
½ kl hapukoort
½ kl hapupiima vōi kefiiri
soola
suhkrut
1 keedetud muna
Valmistusaeg:
Valmistusviis
Puhasta suitsukala ja lõika väikesteks tükkideks.
Hapukurk ja sibul haki peeneks.
Sega hapukoor hapupiimaga ning maitsesta soola ja suhkruga, lisa hakitud muna, kala, kurk ja sibul.
Värske salat
Arvuta kogused ümber 1 portsjonile
Kogus Koostis- ja maitseained
jääsalat
25 g Tomat
25 g Kurk
0.5 tk Pirn
0.25 tk Paprika
2 tk Aedmaasikas
20 g värske koriander
TOIDUÕLI
sidrunimahl
sool
Must pipar
suhkur
natuke valge veini või palsamäädikas
Valmistusaeg:
Rebige jääsalat väiksemateks tükkideks. Tomat lõigake sektoriteks, kurk viiludeks. Koorige pirn ja lõigake kuubikuteks. Paprika lõigake ribadeks, maasikad sektoriteks. Koriander rebige peenteks ribadeks. Salatilehed asetage taldrikule. Segage kõik salatiained kergelt läbi ning pange salatilehtedele. Serveerimisel tilgutage peale õlikastet. Võite lisada palsamäädikat, näiteks dekoratiivsete triipudena. Kui palsamäädikat kokku keeta, siis keedes vedelikust pool aurustub ning leem muutub siirupiseks. Hapu terav maitse asendub magusaga.
Jäta kommentaar |