Nov
09
2009

Kalaroog-Rühmatöö(Jaana & Jegor)

Soe kalarull

Ligikaudu 8 portsjonile Kogus Koostis- ja maitseained

PÕHI

100 g või

1.5 dl jahu

5 dl piim

3 tk muna

0.5 tl sool

0.5 tl Küpsetuspulber

TÄIDIS

100 g Kooritud krevetid

250 g Külmsuitsulõhe

1 küüs Küüslauk

200 g Hapukoor

100 g Riivjuust

PEALE

100 g Riivjuust

Sulata kastrulis või. Lisa jahu, sool ja küpsetuspulber, sega ühtlaseks. Kalla tasakesi juurde piim ning kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt ja jahuta hetke, klopi ükshaaval hulka munad. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ning küpseta 250° juures 10–15 minutit. Sega omavahel tükeldatud forell, krevetid, purustatud küüslauguküüs, hapukoor ja rii vitud juust. Kata jahtunud põhi täidisega ja rulli kokku, puista üle riivitud juustuga. Küpseta 250° juures veel 5 minutit.

Lisandiks:

Keedukartul

Maitsev suitsukalakaste kartulite juurde.

6 suitsuräime vōi 1 kl suurema suitsukalatükke

1 hapukurk

1 sl hakitud sibulat vōi sibulapealseid

½ kl hapukoort

½ kl hapupiima vōi kefiiri

soola

suhkrut

1 keedetud muna

Valmistusaeg:

Valmistusviis

Puhasta suitsukala ja lõika väikesteks tükkideks.

Hapukurk ja sibul haki peeneks.

Sega hapukoor hapupiimaga ning maitsesta soola ja suhkruga, lisa hakitud muna, kala, kurk ja sibul.

Värske salat

Arvuta kogused ümber 1 portsjonile

Kogus Koostis- ja maitseained

jääsalat

25 g Tomat

25 g Kurk

0.5 tk Pirn

0.25 tk Paprika

2 tk Aedmaasikas

20 g värske koriander

TOIDUÕLI

sidrunimahl

sool

Must pipar

suhkur

natuke valge veini või palsamäädikas

Valmistusaeg:

Rebige jääsalat väiksemateks tükkideks. Tomat lõigake sektoriteks, kurk viiludeks. Koorige pirn ja lõigake kuubikuteks. Paprika lõigake ribadeks, maasikad sektoriteks. Koriander rebige peenteks ribadeks. Salatilehed asetage taldrikule. Segage kõik salatiained kergelt läbi ning pange salatilehtedele. Serveerimisel tilgutage peale õlikastet. Võite lisada palsamäädikat, näiteks dekoratiivsete triipudena. Kui palsamäädikat kokku keeta, siis keedes vedelikust pool aurustub ning leem muutub siirupiseks. Hapu terav maitse asendub magusaga.

Kirjutas jegor kategoorias: Määratlemata |
Jäta kommentaar



Powered by Blogi.ee | Aeros Theme | TheBuckmaker.com WordPress Themes