karinisotsiaalneppimine » Blog Archive » Tagareast on parem ülevaade
May 11

Mulle tohutult meeldib Piret Jeedase mõte võtta igat situatsiooni valge lehena. Anda igale situatsioonile võimalus ennast ise tõestada. Ning hiljem mitmetest olukordadest endale kokku konstrueerida oma nägemus probleemist ja selle lahendamisest. Suhtumine, mille poole püüelda. Lasta lahti eelarvamusest. Pikk tee on veel ees…

Eile oli emadepäev. Kahjuks koju ei jõudnud, kuid laupäeval saime õnneks kokku ja rõõmustasin teda uute etno-sokkidega.  Laupäeval peale tööd olin sunnitud veetma kaks tundi viru keskuses, otsustasin lihtsalt jalutada poest poodi ning tutvuda pakutavaga. Mine sa tea, äkki leian midagi täitsa uudset :) . Tiimari on selline vahva pood, kust saab kõiksugu pudi-padi. Poes oli isa koos oma kahe pojaga (iumbes 4 ja 7 aastased). Poisid olid ametis emale kaardimaterjali valimisega. Kuulates nende arutelu, et mis värvi paela ja paberit osta, jäi mulje et tegemist ei ole alles väikeste põnnidega vaid juba ülikoolis käivate noormeestega. Nende põhjendused olid nii läbimõeldud, kaaripaberi valikul tuli mängu isegi kapi värvus kuhu peale kaardid nende peres pannakse. Milline analüüsivõime! Ja kui palju vennad üksteise arvamusest hoolisid, midagi, mida peame meiegi parandama kui teeme grupitöid. Minu jaoks on lihtsalt uskumatu kui loomulik käitumine oli nende jaoks iga plussi ja miinuse läbiarutamine. Äkki on üksteisega arvestamine ja kohandumine  meie loomuses kohe olemas, lihtsalt mingite kogetud olukordade tõttu muutume egoistideks.

Jah, kergem on elada teadmisega, et inimesed on loomult head!

Täna kell 18.00 pannakse Tantsupeo nimekirjad ja kategooriad ülesse :)Lisa kommentaar