KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Daalia
Kirjutas kerttu, 31 March, 2012   

Daaliad on minu väga suured lemmikud. Oma ilusate õite ja koheva põõsa moodi lehestikuga on nad tõelised kaunitarid. Võitsid kohe mu südame. Daaliaid on Eesti aedades kasvatatud aegadest ammustest – Eile vaatasin “Nukitsameest”, ka seal olid daaliad peenras esindatud. Daaliaid nimetatakse ka jorjeniteks ja georgiinideks – heal lapsel ikka mitu nime. Nad ei nõua palju hoolt ja palju soodsaid tingimusi. Kuid nad on väga külmaõrnad. Eelmine aasta kogesingi seda, üks öökülm ja liiga vara pandud paar taime olidki läinud. Daaliad tuleb välja istudada kindlasti peale öökülmade möödumist.

 

Eelmine aasta ostsin 2 pakki seemneid hinnaga 1 euro sain hulgaliselt taimi. Peale õitsemist korjasin valminud seemned ära. See aasta panen kõik taimed oma korjatud seemnetest. Oma aiast sain kollase, oranźi, valge ja punase lillede seemned. Aga seemneid korjasin ka veel ülevalt aiamaadelt, kust sain erinevad segud ja kohevad lillad ning oma kursaõe Liisi käest sain super ilusad fuksia roosad.  

 

Oma korjatud seemned

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30.03.12. – panin seemned maha. Potsikutega on juba kitsas käes. Nüüd läksid kasutusse vanad mahlapakid. Lõikasin paki pooleks nii, et sain vee kogumisaluse ka. Seemneid viskasin peoga. Toidukile peale ja idanema.

Idanemiskast mahlapakist

 

 

 

 

 

 

 

 

Maha sai siis 5 kasti:

  1. Segu erinevatest daaliatest, korjatud ülevalt aiamaalt
  2. punane
  3. kollane
  4. lilla ja valge
  5. fuksia roosa

Seemneid jäi kõvasti üle, kellel vaja, siis küsige julgelt!

 

Panen mõned pildid eelmisel aastal olnud õitest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Kommenteeri



«     »