KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Taimed kasvuhoonesse
Kirjutas kerttu, 15 May, 2012   

Viisin täna kõik oma taimed kasvuhoonesse ära. Praegu veits süda valutab, sest ei harjutanud neid külma või temperatuuri muutustega üldse. Samas mõtlen, mis ma muretsen, mul kahel tuttaval on taimed juba ammu sees ja isegi kurgid otsas. Tomatitaimed ei tulnud see aasta üldse ilusad ega tugevad, ainult need, mis amplis olid – tulid ilusad.

 

Siis ei jäänudki muud üle, kui tuli amplist taimed välja võtta ja amplid teiste taimedega asendada. Amplitesse panin taimedena lavendli, pärdiklille ja diaskia ning seemnetena panin petuunia ja karpaadi kelluka. Lavendli kasvatasin ise, kuid teised taimed ostsin. Pärdiklill oli 0,7.- ja diaskia 2,8.- Kui lavendlit ümber istutasin, siis tuli täitsa tugev lavendlilõhn – äge. Kasvoonesse sai siis kolm erineva suurusega amplit.

 

 

Kõige suurem ampel.

Keskmine ampel.

 

Kõige väiksem ampel ehk lavendliampel,

 

Seemnepakid olid sellised. Esimene kellukas kodupoest hinnaga 0,45.-

 

Teine petuunia, mis on varem ostetud maximast hinnaga 0,14.- Ta vist arvatavasti õitseda ei jõua, kuid selle eest võib silmailu pakkuda oma võimsate lehtedega. Kuid, kes teab, äkki tulevad sügiseks ka õied.

 

Tomatid said ilusasti maha, mõned tuli lausa siduda. Maha sai siis punane tavaline, punane ja oranź kobar ning kollane pirn.

 

Kurgid panin seemnest. Vasakul on maximast ostetud seemned ja paremal oleva kurgisordi sain kingituseks.

 

Veel panin maha ka india kurgi. Need panin nii tomatite äärde kui ka ülesse paprikakasti. Loodan, et nad hakkavad sealt alla rippuma. Paprikad tulid see aasta ilusad. Muidugi see kallis lilla sort, mis ma seemnemaailmast ostsin oleks võinud olla ilusam. Pean oma mulla üle vaatama. Paprikad enne istutamist. Eespool on lillad ja taga tavalised poe paprika seemnest pandud taimed.

 

 

Paprikad peale istutamist.

 

Taimedena sai maha veel basiilik.

 

Panin maha ka kolm kahtlast karukõrva, mis välja venisid ja longu vajusid. Karukõrvad on need eriti väetid.

 

 

Kõikki taimi väetasin linnusõnniku väetisega Guaano. See on orgaaniline väetis, mis on valmistatud merelindude väljaheidetest.

 

Seemnest sai maha veel salat, redis, punane spinat (1,7.-), petersell, till. Tilli panin ka suvaliselt tomatite vahele.

 

Seemnepakid sellised:

 

 

 

 

 

 



Kommenteeri



«     »