KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Ravimtaimed
Kirjutas kerttu, 19 June, 2012   

Laenutasin raamatukogust Rein Sanderi raamatu “Kubja Ürditalu Ravimtaimed”

 

Super hea raamat, pean selle kindlasti endale ostma. Aga enne kui ostan, hakkan tagastamistähtaega pikendama. Meeldib sellepärast, et on olemas kõik taimed isegi puud, põõsad ja umbrohud ning ilusasti kirjutatud, kuidas neid kasutada ja mille jaoks nad kasulikud on. Lühike, kuid kasulik jutt ning ilusad pildid.

 

Raamatut lugedes, hakkasin mõtlema, et mul on ikka nii vähe ravimtaimi oma aias. Raamat käest ja kohe Elva kodupoodi uurima, mis ravimtaimi neil taimedena müügil on. Kahjuks mitte midagi. Mõtlesin, et õhtul on nagunii Tartusse minek, vaatan ka bauhofist, mis seal olemas on. Kuid ei suutnud ikkagi poest ilma mitte midagi ostmata lahkuda. Alati mul hakkab kahju allahinnatud taimedest ja seemnetest. Ostsin karvase päevakübara ja leeksalvei 0,5.- ning köömned 0,3.-. Võtsin ka maitsetaimede mulla 2,3.-

 

 

Bauhofis tabas mind uuesti pettumus. Kõik ravimtaimed olid nii koledad ja väetid ning need, mis olid ilusad olid kallid – ei raatsinud lihtsalt osta. Läksin kergema vastupanu teed ja ostsin seemneid: aniis ja kummel 0,9.-, tüümian ja estragon 0,7.- ning sidrunmeliss 0,59.

 

Ostsin ka väikse kastekannu 3L 4,85.-

 

 

Sellega on hea kasta ülemist paprikakasti ja ka ampleid, hea kerge, ei pea pingutama ning mul on ka väiksed lapsed, kellele sobib see kastekann suurepäraselt. Mul on hea meel, et kui kassas maksin ja küsisin, et kas kellelgi on bauhofi meistriklubi kaarti, siis üks tore meesterahvas oli nõus enda oma minuga lahkesti jagama. Tore, et lahkus ja teineteise aitamine ei ole veel kuskile kadunud. Panen seemnepakidest pildid:

 

Karvane päevakübar:

Leeksalvei:

Köömen:

 Aniis:

Kummel:

Tüümian:

Estragon:

Sidrunmeliss:

 

Paras ports seemneid olemas ja tuju kohe hea.

 

Tean küll, et need oleks tulnud juba ammu maha panna. Aga mis sa teed, kui nii hilja tulevad hea mõtted pähe. Panin kõik seemned kasvuhoonesse. Tean küll, et on olemas palju inimesi, kes mõtlevad, et täitsa rumal, kes paneb kummelit või köömneid kasvuhoonesse. Aga vot mina panen ja olen rahul. Kindlasti on palju, kes küsivad miks. Siis sellepärast, et kindlasti neist asja saaks. Niigi panin need seemned nii hilja ja kasvuhoones saan ma mingil määral pikendada nende kasvuaega. Estragoni, tüümiani ja sidrunmelissi panin ülesse paprikakasti. Peale rediste ära söömist oligi seal tühi koht.

 

 

Teised panin kohe kasti alla arbuusi ja meloni juurde.

 

 

Võimalik, et arbuus ja melon hakkavad hoolega kasvama ja võtavad sealt mullast kogu ruumi ja jõu ära, kuid riskin ikkagi. Tuju kohe hea, kui midagi istudada saan ja see seemnete teema istub mulle kohe eriti. Seekord valisin ka väga head seemneid, sest kõikki oli niipalju pakkides.Kommenteeri«     »