KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
E. Emal külas
Kirjutas kerttu, 28 June, 2012   

Käisin täna E. Emal külas – vapustav aed: niipalju lilli, taimi, puid ja põõsaid ning nii suur kasvuhoone, mis pungil taimi täis. Vapustav ja mõnus kogemus, kui saab jalutada kellegi aias, kus on niipalju vaeva nähtud. Kuigi enne minemist, kui E. oma Emaga rääkis, et keegi tahab Sulle külla tulla aeda vaatama, siis ta arvas, et tema aed nüüd küll vaatamist väärt ei ole. Aga ei pidanud autostki välja tulema, et arusaada: see aed on küll vaatamist väärt.

 

Sain tema käest arbuusitaime, mis on eriti pikk. Minu kahelehelistega ei anna üldse võrrelda. Istutasin ta kiviktaimlasse, sest arbuus pidi tahtma sooja, seal kivide ääres peaks tal piisavalt soe olema. Arbuus ei pidanud olema ka kasvumulla suhtes väga nõudlik, äkki ta sellepärast ei tahagi mul kasvuhoones hea mulla sees kasvada.

 

 

Ja isegi õied on küljes:

 

 

Sain tema käest ka ühe higihalja põõsa, mille nimi läks juba meelest. Istutasin ta lipuvarda juurde, kust ühe dekoratiivkirsi kevadel välja kaevasin. 

 

 

Veel sain ka hulgaliselt paprika- ja suvikõrvitsataimi. Istutasin nad kompostikasti. Enda pandud seemnetega on selline lugu, et varesed nokkisid kõik ära, mis välja tulid. Ja lisaks sellele kookisid nad ka igapäev välja minu spaatlite peale kirjutatud taimede nimed. Täna võtsin sildid ära ja loodan, et homme mu taimedega midagi juhtunud ei ole.

 

 

Üks põhjus, miks ma talle külla läksin oli see, et ma tahtsin endale koju humalt. Eelmine sügis, kui sain E. käest kuivatatud humalaid, hakkas nendest tehtud tee väga maitsema. Käisin bauhofis, et taime osta, aga nii väetike oli ja 7,9.- hind ka. Kahjuks ei saanud ka E. maal omale taime, kuid võtsin kasvud. Panin need veega täidetud purki ning ootan ja loodan kuni juured alla tulevad ning siis istutan maha.

 

 

Samamoodi panin ka purki ühe paju või remmelga. Ei teagi, kuidas on õige kutsuda.

 

 

Kaevasime ta juures välja ka ühe mädarõika pundi, mille istutasin kompostikasti taha kase alla.

 

 

Ostsin tema käest ka mõned liisud ja nelgid. Mõned liisud panin kuuri juurde amplisse ja ronimiskasti, sest pärdiklill hakkab vaikselt õitsemist lõpetama ning oli vaja natuke rõõmu ja värvi juurde anda.

 

 

 

Pärdiklille amplist leidsin päris suureks kasvanud lavendli. Istutasin ta köögiaknalaua peal olevasse lillekasti. Lavendli lõhn on ikka nii mõnus.

 

 

Teised liisud, nelgid, rebasesabad, nõgesed ja iisopi istutasin maja ette lillepeenrasse. Nendest kahjuks head pilti ei saanud.

 

Suured tänud veelkord E. Emale ja tõesti: Inimese tõelist väärtust näed Sa selles, kuidas ta aitab kedagi, kellest talle mitte mingit kasu ei  ole. AITÄH!!!!

 

Enne külla minekut käis mul külas kursaõde Liisi, kes tõi kaks täiesti uut ja võõrast taime. Üks oli ananassifüüsal:

 

 

Ja teine oli maasikaspinat:

 

 

Täitsa huvitavad taimed!2 kommentaari - “E. Emal külas”
  1. Liisi Says:

    Ma pean ütlema, et maasikaspinat on ikka täitsa mõtetu taim, ei ole mingit maitset. Tõmbasin enda taimed välja :( Samas ananass-füüsal vohab võimsalt ja mõned viljadki juba söödud. Need maitsevad igaljuhul paremini.

  2. kerttu Says:

    Mul sama seis


Kommenteeri«     »