Eile marineerisin esimest korda kurke. Lugesin natuke netist ja raamatutest kuidas asi käib ja asusin tegutsema. Kõige pealt pesin purgid ja siis otsisin kokku kõik vajalikud maitseained. Maitseainetena kasutasin mädarõika juurt ja lehti. Pildi peal siis vaid osa juurest. Igasse purki panin umbes ühe sellise tükki.
Tilli varsi ja õisikuid. See till, mis ma panin aiamaale on tõeliselt hea marineerimiseks. Tal on selline parem ja tugevam maitse.
Lisaks veel mustsõstralehti ja küüslaauku. Kuivadest maitseainetest panin loorberit ja pipart. Sinepiseemned unustasin.
Eelmine õhtu panin kurgid üheks ööks külma vette likku. Kurke oli kokku 10 kg.
Nüüd panin purgi põhjadesse maitseained. Kogused olid umbes sellised:
1 küüslaauk
mädarõika juur + paar mädarõika lehte
paar mustsõstra lehte
natule tilli
1 loorber, 3 musta pipra tera.
Purgid nägid välja sellised.
Siis pressisin kurgid sisse ja valasin peale kuuma marinaadi. Marinaadi tegin sellise retsepti järgi:
2l vett
7 spl äädikat
7 suhkurt
3 spl soola
Kaks purki tegin eriti krehvtised. Sinna panin maitseaineid topelt ja lisaks veel ka vürtsi, tüümiani, estragoni ja tśillilt. Kurgid lõikasin ka pikupidi neljaks.
Purke sain kokku 25 (23+2)
|