KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Mõõtsin ära oma veinide alkoholi sisalduse
Kirjutas kerttu, 13 October, 2012   

Sain lõpuks mõõdiku Elva konsumist hinnaga 3,4. Mõõdik näeb välja selline:

 

 

Õpetus taga selline:

 

 

Ette ruttades võin öelda, et see mõõteriist ikka väga täpne ei ole. Sest üks vein, mille pudelile on märgitud 13 vol, siis  see mõõdupuu sai vaid 8,5. Isegi kui arvestada seda 3%  mõõtetäpsust, on asi ikkagi  jama. Teine võimalus on see, et see vein seal pudelis ei olnudki nii kange kui pudelile märgitud. Vot ei tea.

 

Aga mõõtetulemused tulid minu veinide puhul järgmised. Võilill 5,5:

 

 

ja pärnaõis 10%:

 

 

 

See pärnaõie oma on tõesti kange, lonksu võtad on seest soe. Leian, et päris head kangused esimese korra kohta. Pärnaõie omale ma panin ka rohkem suhkurt ja sellest ka see kangus.

 

Mõõtmine oli ka väga lihtne. Asi seisnes selles, et valasin natuke veini mõõteriista mahutisse, ootasin kuni hakkas alt tilkuma ja siis pöörasin aparaadi teistpidi ja vaatasin, mis kohas seisma jääb.Kommenteeri«     »