KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Minu Orhideed
Kirjutas kerttu, 9 November, 2012   

 

Selle pildi keskel on naistepäevaks saadud orhidee, mis läks teist korda õitsema. Praegu on 13 õit ja 2 punga. Aga kasvab juba ka teine õievars. Õied lähemalt.

 

 

Esimese pildi juurde tagasi tulles, siis eespool on üks, mille ma ostsin allahinnatuna 2 euroga eelmisel sügisel, aga ei ole veel õitsema läinud. Kuigi temaga ühes potis olnud teine taim juba õitseb. Tema kaksikõde:

 

 

Praegu 4 õit ja 14 punga. Õied lähemalt:

 

Väga ilusad – lumivalged.

 

Teise aknalaua peal on ülejäänud orhideed:

 

 

Kõige kaugemalgi ongi see kaksikõde, siis on pulma-aastapäeva oma, mis läks kevadel teist korda õitsema, siis on esimene allahinnatuna ostetud orhidee ja ühtlasi ka minu esimene orhidee. Hind oli 3.- ja selles potis oli vaid üks taim. Alguses suutsin tal juured mädanema ajada ja siis kuivasid lehed ka ära. Nüüd olen saanud juba targemaks ja ta uuesti jalule putitanud. On tulnud palju uusi lehti ja tuleb ka esimene õievars. Kõige ees punases potis on orhidee, mis ma ostsin Viimsis spas käies. Aga ta sai külma ja viskas õied maha ja ka lehtedest polnud suurt asja. Aga nüüd on juba uued lehed tulnud ja küll õigel ajal tuleb ka õievars.

 

Minu orhideede kasvatamise nipp seisneb piserdamises. Teen seda peaaegu iga õhtu. Veepritsiga piserdam juuri ja kasvusubstraati. Väetan kord kuus ja mitte kunagi ei uputa oma taimi. Vaid kastmise ajal lasen lihtsalt veel läbi poti valguda seni kuni juured rohelised.

 

Kokku on mul 7 orhideed, mileest 1 on kambria ja ülejäänud kuukingad.2 kommentaari - “Minu Orhideed”
  1. Helen Says:

    Tere! Võrratud orhideed:) Olen ka ise suur orhideede austaja ning ka minu orhideed rõõmustavad mind oma lillemerega.
    Minu orhideedest pildid on minu blogis üleval, kui soovid pilku peale heita, teema “orhidee” all… Lilla orhidee on sul eriti kaunis ning näha on , et kasvukoht lausa ideaalne:) Kaunist uue aasta algust!

  2. kerttu Says:

    Sul on endal ka super ilusad ning mullegi meeldib Su lilla – nii äge, selline teistsugune. Tänud heade soovide eest ja Ilusat Uut Aastat Sullegi!!!!


Kommenteeri«     »