KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Gasaania
Kirjutas kerttu, 5 February, 2013   

Gasaania Päevavalgus Gazania hybrida

http://www.seemnemaailm.ee/index.php?GID=4764

 

 

1-aastane. Suured, eredad õisikud, kõikvõimalikes üksteist täiendavates toonides. Suureõieline segu. Ideaalne ääristaimeks peenrasse või kiviktaimlasse päikesepaistelises kasvukohas. Õitseb rikkalikult ja kestvalt. Pakis seemneid 0,2 g. Gasaania – Gazania x hybrida. Seemned küllaltki suured, pikkusega kuni 4 mm, pikliku väljaveninud kujuga. Seemne pinda katavad pikad, pehmed karvakesed. Seemnete värvus kollakas-pruun, tihedate udemete korral kollakas-valkjas või hallikas. 1 grammis 200-250 seemet. Idanevus säilib mitte üle 2 aasta. Tõusmed ilmuvad 7-14 päeva peale külvi. Väga pidulikud taimed, ilusate tumeroheliste lehtedega. Lehtedel alumine pool hõbedane. Õied suured, gerbera sarnased. Kasutatakse päikeseliste lillepeenarde ning kiviktaimlate kaunistamisel. Lõikeõied on ilusad väikestes kimpudes. Kõrgus 20- 40 cm, õisiku läbimõõt kuni 9 cm. Külv ja hooldus: märtsi lõpus- mai alguses istikukasti. Kahe pärislehe ilmumisel seemikud pikeeritakse. Nädal peale pikeerimist väetatakse esimest korda. Edaspidi väetatakse iga nelja nädala pärast. Mõõdukas kastmine ning närbunud õisikute eemaldamine soodustab uute pungade teket. Avamaale istutatakse peale öökülmade möödumist vahedega 20- 25 cm. Sobib igasugune hea drenaažiga aiamuld, päikeseline kasvukoht, halvasti talub liigniiskust. Õitsemine: juuni lõpust külmadeni. Gasaania sobib hästi erksate suvikutega (kuldlill, karikakar, kipslill).Kommenteeri«     »