KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Herned
Kirjutas kerttu, 5 February, 2013   

Valisin 3:

 

1. Hernes ”Winner” Pisum sativum L.

http://www.seemnemaailm.ee/index.php?GID=14384

 

 

Varajane sort – 59 päeva saagini, kasutatakse värskelt, konserveerimiseks ja külmutamiseks. Kaunas keskmiselt 7-8  suurt seemet . Seemneid pakis 50 g.

 

2. Hernes ”Avola” Pisum sativum L.

http://www.seemnemaailm.ee/index.php?GID=14383

 

 

Väga varajane sort, kasutatakse värskelt, konserveerimiseks ja külmutamiseks. Seemneid pakis 50 g.

 

3. Hernes ”Alderman” Pisum sativum L. convar. medullare Alef. emend C.O. Lehm

http://www.seemnemaailm.ee/index.php?GID=12665

 

Roheliste herneste konserveerimine. Kaunadest puhastatud herned loputatakse ja balanšeeritakse 1-2 minutit kuumas vees. Klaaspurgid pestakse hoolikalt (parem on kasutada pooleliitriseid purke). Herned puistatakse ettevalmistatud purkidesse ja valatakse üle soolveega, mis sisaldab 2% soola ja 3% suhkrut. Purkidele kinnitatakse metallkaaned klambrite abil, et kaaned kuumutamise ajal ära ei tuleks, ning asetatakse potti, milles on sama konsentraadiga soolvesi, mis purkides. Soolvee tase peab olema kaantega kaetud purkide ülemisest servast 2-3 cm kõrgemal. Pärast seda, kui soolvesi on keema läinud, keedetakse herneid tasasel tulel vähemalt 1,5 tundi, et herned muutuksid pehmeks. Seejärel võetakse purgid ettevaatlikult potist välja ja suletakse hermeetiliselt. Hoidised asetatakse siledale aluspinnale ja kaetakse millegi sooja, näiteks tekiga. Kui nelja päeva pärast ei ole soolvesi sogaseks muutunud, on hoidised õnnestunud ja säilivad mitmeid kuid. Kui soolvesi aga muutub sogaseks, on konservid riknenud ja neid ei tohi söögiks tarvitada.



Kommenteeri



«     »