KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Lehtertapp
Kirjutas kerttu, 5 February, 2013   

Lehtertapp Kvamoklit värvide segu Ipomoea quamoclit

http://www.seemnemaailm.ee/index.php?GID=2291

 

 

1-aastane. Väga kena ronitaim pitsiliste lehtede ja õhulisest rohelusest piiluvate uhkete tähekesekujuliste õitega. On võimeline ronima igasuguse toe najal ja moodustama sellel hämmastavalt ilusa, võrratu taimevaiba, mis meelitab aeda hulgaliselt erivärvilisi liblikaid. Tugiseinte ja aiamajade väärt kaunistus. Pakendis 0,5 g.
Lehtertapp – roniv liaan-Q.pennata= Ipomoea quamoclit. Roniv liaan on pärit troopikast Kesk-ja Lõuna-Ameerikast 1629 aastast, tänapäeval on levinud Virgiiniast Missuurińi kaunite tumeroheliste lehtedega ja eredate õitega. Taim kasvab kiiresti,ühe vegetatsiooniperioodi jooksul saavutab 2,5 meetrise kõrguse. Õied on tähekujulised 2-3 cm läbimõõduga. Tavaliselt on nad karmiinpunased kuid on olemas ka valgeid ja roosasid variatsioone. Õitsemise aeg: alates augustist kuni hilissügiseni. Kasvuala: päikesepaisteline; huumusrikas liivakas aiamuld. Hooldus: vajab kindlasti toestamist,võrseid seotakse ja suunatakse. Väetatakse igal nädalal kuni augustikuuni. Võib kahjustada lest. Paljundamine: lehtertapp külvatakse soojal kevadel aprilli lõpus kuid mitte hiljem või kasvatatakse taimed ette. Kasti külvatakse märtsis,pikeeritakse ja istutatakse avamaale kui öökülmad on möödas. Tulipunast lehtertappu külvatakse avamaale aprillis-mais. Sulglehist lehtertappu külvatakse avamaale aprilli lõpus mai alguses 5sm vahedega. Tema ei talu ümberistutamist. Lehtertappu Slotera seemned külvatakse avamaale aprilli lõpus. Kasvuala: kaunistatakse vaase,korve rõdusid. Kasvatatakse seinte ääres,võib saavutada täieliku dekoratiivse seina. Saab moodustada lillepüramiide. Õisi võib kasutada lõikelillena. Liaan on eriti kaunis kompositsioonides erinevatel väikevormidel. ETTEVAATUST! TAIM ON MÜRGINE.Kommenteeri«     »