KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Arbuusi, meloni ja tśilli seemned merevetikaleotisesse ligunema
Kirjutas kerttu, 4 April, 2013   

Panin täna arbuusi, meloni ja tśilli seemned merevetikavette likku. Eelmine aasta leotasin seemneid paar päeva aaloe mahlaga rikastatud vees. Aga see aasta on aaloe saanud nii palju kannatada, et ei raatsinud temalt enam ühtegi lehte võtta. Seekord leotan seni kaua kuni seemned on juba tunduvalt paksemad või kui mingi idu  juba paistab – ennem välja ei võta. Arbuusi seemnetele panin juurde ka 3 meloni seemet, mis on pärit poe meloni seest. Teen katse, kas on vahet, mis seeme panna. Poe meloni seemned olid mul ühe kausi sees, kus hoidsdin eelmine aasta kasvatud tśillipipraid. Ühest tśillist olid mõned seemned välja tulnud ja siis paningi need ka teiste juurde. Kuigi tegelikult mul see aasta tśillit kasvatada plaanis ei olnud, aga paar taime võib ju ikka tagavaraks panna.

 2 kommentaari - “Arbuusi, meloni ja tśilli seemned merevetikaleotisesse ligunema”
  1. Helen Says:

    Kas seemnete leotamine on vajalik? annab see palju juurde? ning kas arbuusi ja meloniga eelmisel aastal õnnestus?
    Kavatsen sel aastal ise esimest korda nii melonit kui arbuusi proovida ja kogun igasugu infot kokku :)

  2. kerttu Says:

    Kindlasti see ei ole kohustuslik. Aga annab palju juurde, tänu sellele idanevad seemned pärast mullas kiiremini. Mina küll soovitan leotada ning senikaua kuni seemned muutuvad paksemaks. Eelmine aasta kasvatus väga ei õnnestunud. Õied küll tulid, aga vilju mitte. Proovin see aasta tublim olla. Jõudu ja jaksu Sulle nende kasvatamisel ning anna teada, kuidas edeneb.


Kommenteeri«     »