KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Raudürt
Kirjutas kerttu, 14 January, 2014   

Peen iluürt (peen raudürt) ”Elisabeth” Verbena tenuisecta Verbena tenuisecta

Tootja: Gavrish

 

Rikkalikult õitsev taim romantilises stiilis. Kobarates palju lillakas- roosasid väikseid õisi. Seemned külvatakse veebruaris- märtsis +18+20 C kasti.

Võluv, kaunilt õitsev taim meeldiva aroomiga. Taime kõrgus kuni 30 cm, kiiresti kasvav, omab kalduvust laiutada, mis on väga mugav kiiresti pinna katmisel. Lehed tugevalt lõhestunud. Õied nelgi sarnased, 7-8 mm läbimõõduga, koondunud tipmistesse kilpõisikutesse, mis on kaunilt purpurset värvust, läbimõõduga kuni 4cm. Põuakindel, eelistab avatud päikeselist kasvukohta, kasvab hästi igasugusel drenaažiga mullal. Kasvatatakse istikutest. Seemned külvatakse veebruaris- märtsis. Tõusmed ilmuvad 10-20 päevaga. Taimed istutatakse avamaale mai keskpaigas, jättes taimedevaheliseks kauguseks 25 cm. Kasutatakse lillepeenardes, rabatkades, rõdukastides, eriti kaunid madalates bordüürides.

 

13848_verbena_elizabet

 

Aed-raudürt Ideal segu Verbena hybrida http://seemnemaailm.ee/index.php?GID=2304

Tootja: NK

1-aastane. Lõhnavad lilled esimese lumeni. Ideaalselt valitud suurte eredavärviliste õisikutega segu, kompaktne, väga ühtlane. Hea iluaia ja rõdu kujundusel. Ettekülv kasti, optimaalsel idanemistemperatuuril +18-20 kraadi tärkab 3- 4 nädalaga. Istutus avamaale, kui möödub öökülmaoht. Nõudlik soojuse ja valguse suhtes. Vajab päikeselist kasvukohta vett hästi läbilaskva mullaga. Paremaks võrsumiseks vajalik võrsete pintseerimine. Seemneid pakis 0,2 g.
Muretsenud seemned, pöörake tähelepanu nende tootjale. Kui pakendil on ebaselge, või puudub üldse tootja nimi, pange need seemned kõrvale, kui meeldiv ka polnud nende seemnete hind või pakend. Ärge unustage ka säilivusaega kontrollida. Kui puudub seemnete säilivusaja kuupäev, pange need seemned kõrvale. Pöörake tähelepanu seemnete kaalule, ja nende faktilisele olemasolule seemnepakki raputades ja kombates. Kui müüja ei suuda teie küsimusele selgelt vastata, ajab segamini ühe- ja mitmeaastased taimed või ei suuda üldse asjalikult teie küsimusele vastata – tagastage seemned. Tänapäeval on tekkinud palju rändkaupmehi, kes kevadel saabuvad kuskilt kaugelt meie turgudele. Ostes neilt seemneid, ei saa te hiljem esitada pretensioone. Seemnete täpne valik säästab teid tulevikus paljudest pettumustest.

 

2304_verbena_ideal

 

 



2 kommentaari - “Raudürt”
  1. Rein Says:

    Tervist .

    Vabandage? Mida tähendab Ladinakeelne sõna VERBENA eesti keeles ?

    Ette tänades REIN !

  2. kerttu Says:

    Tere Rein,

    Verbena tähendab raudürti.

    Kõikea head,
    Kerttu


Kommenteeri



«     »