KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Karukõrv
Kirjutas kerttu, 16 January, 2014   

Kaunis karukõrv Zulu (segu) Venidium fastuosum http://seemnemaailm.ee/index.php?GID=4160

Tootja: Poisk+

 

Üheaastane rohttaim kõrgusega kuni 80 cm, tihedalt kaetud niitjate valgete karvadega. Puhmad lopsakad, harunevad. Lehed väheldased ebatasase labaga. Õisikute diameeter kuni 10 cm. Keeljate kroonlehtedega õied särav- oranžid, pruuni keskosaga, südamik koosneb pruunidest või purpurpunastest torukestest. Õitseb eredalt ja rikkalikult juuni lõpust lõpust külmadeni. Pakis 0,1 g.

Kaunis karukõrv pärineb Lõuna- Aafrikast. Üheaastane rohttaim, kõrgusega kuni 80 cm, tihedalt kaetud niitjate valgete karvadega. Puhmad lopsakad, harunevad. Lehed väheldased ebatasase labaga. Õisikute diameeter kuni 10 cm. Keeljate kroonlehtedega õied särav-oranzid, pruuni keskosaga, südamik koosneb pruunidest või purpurpunastest torukestest. Õitseb eredalt ja rikkalikult juuni lõpust oktoobrini. Seemnete idanevus säilib 2-3 aastat. Väga soojalembene, vajab päikeselist kasvukohta, ülekastmist ei kannata. Eelistab kerget, hea drenaažiga rammusat mulda.
Paljundamine: seemned külvatakse märtsis– aprillis kasvuhoones kastidesse. Otse kasvukohale külvatakse kui pole enam öökülmade ohtu, vahedega 25-30 cm. Kasutus: iluaedades gruppidena, kiviktaimlas, lõikelillena.

 

4160_venidium_smes_zuluKommenteeri«     »