KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Käsnkõrvits Luffa
Kirjutas kerttu, 6 March, 2014   

Nii tore kingitus aiablogijalt Annelt

See on käsnkõrvits luffa:

 

lu

 

Selline on info taime kohta seemnemaailma kodulehel: Toidulisand! Saunatarve! Ravim!
Selle üheaastase soojalembese taime rohelised silinderjad viljad meenutavad 30-35 cm (kuni 1 m) pikkust suurt kurki. Toore vilja liha on tärkliseline, söödav ja seda kasutatakse laialt hiina köögis. Leht on ülimalt karotiinirikas: selle sisaldus viljas on umbes 1,5 korda kõrgem kui porgadis või paprikas. Küps vili muutub kuivaks kollase-hallikaspruuni-kirjuks, selle kiulisest skeletist valmistatakse korve, jalanõusid. Parim looduslik nuustik nahahoolduseks. Seeme sisaldab 46% õli. Kasutatakse laialdaselt idamaises meditsiinis reumavalude korral.Kommenteeri«     »