KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Marineeritud Paradiisiõunad
Kirjutas kerttu, 9 September, 2014   

Kuskilt lugesin, et marineeritud paradiiisiõunad sobivad väga hästi jõululauale näiteks verivorsti kõrvale marineeritud kõrvitsa asendamiseks. Ja oh imet kohe pakkus Armas Maarja-Liisa mulle õunu. Muidugi olin nõus. Retsept selline:

 

2l vett

400 gr suhkurt

4 spl äädikat

4 tsillilt,

12 nelki

16 vürtsipipart

2 kaneelipulka

 

Teised maitseained välja arvatud kaneelipulk panin purki ka.

 

Ühe purgi tegin kompotti ka (1 L vett ja 400 gr suhkurt).

 

Päris armsad said:

 

IMGP4578

 

Enne purki panemist torkisin õunu tikuga, et nad katki ei läheks – aga läksid ikkagi. Ahjus kuumutasin purke 85 kraadi juures 20 minutit.



Kommenteeri



«     »