Marineeritud Paradiisiõunad |
Kirjutas kerttu, 9 September, 2014
|
Kuskilt lugesin, et marineeritud paradiiisiõunad sobivad väga hästi jõululauale näiteks verivorsti kõrvale marineeritud kõrvitsa asendamiseks. Ja oh imet kohe pakkus Armas Maarja-Liisa mulle õunu. Muidugi olin nõus. Retsept selline:
2l vett
400 gr suhkurt
4 spl äädikat
4 tsillilt,
12 nelki
16 vürtsipipart
2 kaneelipulka
Teised maitseained välja arvatud kaneelipulk panin purki ka.
Ühe purgi tegin kompotti ka (1 L vett ja 400 gr suhkurt).
Päris armsad said:
Enne purki panemist torkisin õunu tikuga, et nad katki ei läheks – aga läksid ikkagi. Ahjus kuumutasin purke 85 kraadi juures 20 minutit.
|