KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Kiiktool
Kirjutas kerttu, 5 January, 2015   

Kui ikka midagi väga tahta, siis elu korraldab Sulle selle täpselt nii nagu soovid. Tahtsin nii väga kiiktooli ja samas tahtsin midagi vana restaureerida nagu mu Armas Sõber Kätlin ning ei läinudki palju aega kui läbi ühe tuttava kuulutuse sain au ja uhkusega endale oma laste ristivanemate Marise ja Petsi kiiktooli. Tool nägi välja selline:

 

20

 

Kõigepealt vana lakk maha, enne seda muidugi tuli istme osa kruvid lahti keerata. Kui nüüd kahte tööd võrrelda, siis see kruvide keeramine oli palju nõmedam. Isegi kui välja jätta peale laki eemaldamist valutavad käed ja tolmust tingitud iiveldus. Lõpuks sain kruvid välja näpitsatega keerates ja tõmmates korraga.

 

Vahepeal sain teada, et see saarepuust kiiktool on valminud 1970-ndate aastate I poolel ja maksis sel ajal poes 53 RBL.

 

Tänu tarkadele nõuannetele otsustasin, et ei kasutagi pahtlit vaid tõmban lihtsalt õliga üle – tumepruuni pähkliga. Õlitasin 2 korda. Siis kiskusin toolilt maha vana kanga ja polsterduse. Viimane oli muutunud oranźiks ja kiikudes oli alati nagu väike liivahunnik all. Peale õlitamist ja polsterduse maha kiskumist nägi tool välja selline:

 

4

 

Kodupoest ostsin 3 polsterduse tükki, hinnaga 2,80.- Lõikasin noaga parajad tükid ja liimisin pva-ga korralikult kinni. Polsterduse alla vedrude peale panin veel ühe katteriide, et vedrud polsterdust ära ei lõhuks.

 

13

 

unnamed

 

Ostsin abakhanist 3 m riiet ja klambripüssiga klammerdasin kinni. Lõpptulemus sai selline:

 

2

 

Kulutused:

  • Liivapaberid 4,96.-
  • Polsterdus 8,4.-
  • Kangas 19,6.-
  • Klambrid 5,15.-
  • Põranda kaitsematt 1,85.-

 

Kõik kokku läks:  39,96.-

 

Igastahes olen väga tänulik Marisele ja Petsile ning perekondadele Kilvits ja Joosep, kes jõu ja nõuga abiks olen. Samuti olen tulemusega rahul ning soovin kõigile tegusat uut aastat!!!Kommenteeri«     »