KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Roosiaed laieneb
Kirjutas kerttu, 9 June, 2015   

Tegin 2 peenart juurde. Esimesse sai kollane juhani puukooli roos “Absolutely Fabulous”(10.-):

 

15

 

Koos lilla viinamarjaga. Info taime passilt: “Viinapuu Vitis hybridium – julius Kuperjanov. Tingliku nimega sort, maitseomaduste järgi sisaldab Vitis labrusca ja Vitis riparia geene, meenutab sorti Beta. Leitud Tartust J. Kuperjanovi tänavalt hoovist, kus ta on katnud kogu kõrvalhonne. Marjad violetsed, sültja sisuga ja vürtsikad, vilikonnad tihedad. Valmib lõunaseina ääres septembris. Külmakindlus väga hea”.

 

16

 

Teisse sai valge roos koos sinise viinamarjaga.

 

17

 

Roosi info vaid selline: Garden of roses h=50 cm, l= 40 cm. Viinamari – Summersweet. Info taime passilt: “Viinapuu Vitis hybridium ES 5-4-35 - Summersweet. Aretas Elmer Swenson – Osceola, Wisconsin, USA-s – ES 2-4-13 ja ES 2-5-5 hübriid. Külmakindel saagikas sort avamaale. Seemned suured, kuid marjad väga magusad, sinised, kaetud hallika vahakirmega. Marjad säilivad hästi põõsal ja hoidlas kaua.

 

18

 

 

Roosi- ja viinamarjaaed praegu selline:

 

19Kommenteeri«     »