KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Vaarikate lõikamine
Kirjutas kerttu, 7 April, 2016   

Taimed enne lõikamist olid sellised:

 

IMG_4078_

 

Et motivatsioon seda tööd ikka teha oleks, siis kõigepealt poodi uute oksakääride järele. Vanadel tuli vedru koguaeg ära ja lõikamine oli ka pigem nagu mingi nüsimine. Uutel kääridel oli isegi soodushind ja seda rohkem ostuga rahule jäin. Uued oksakäärid siis üleval ja vanad allpool:

 

IMG_4075_

 

Natuke uurimist, et kuidas täpselt lõigata. Hea on vahet teha nii: kui eristada varred nagu on näidatud pildil:

 

IMG_4076_

 

Vasakul pool on varred, mis vajavad lõikust ja paremal mitte. Vanad varred on sellised kuivanud, kooruvad ja puised. Uued varred on tugevad ja kohati karvased. Kui alguses see eristamine päris hästi välja ei tule, siis peale lõikamist on kohe näha. Kui taim on seest kuivanud, sai õige vars ära lõigatud, kui taim on seest toores, siis sai vale. Taimed pärast lõikamist:

 

IMG_4077_

 

Uutel taimedel lõikasin ladvad ära, et kogu jõud ikka marjade valmimise peale läheks.Kommenteeri«     »