lovisa tegemised

Just another Blogi.ee weblog

Üle pika aja….

Filed under: Määratlemata — 28. Nov 2011 @ 06:54

Pean tunnistama,et olen kohe väga laisk olnud -  blogimise osas. Mõtlen kogu aeg, et homme võtan end kätte ja näitan oma viimase aja tegemisi. Aga see homme on veninud juba aasta pikkuseks ja nii ongi juhtunud, et paljud mu tööd on juba kas ära jagatud või kingitud. Aga üritan end parandada ja aja jooksul siiski oma tehtu näitamiseks üles panna.

Aga täna alustan siis kohe päris viimase aja huvist-kirivöö!! Küll ma võtsin pikalt hoogu, imetlesin teiste tehtuid töid ja uskusin, et ega mina millegi selllise sarnasega ikka hakkama ei saa. Panin end ka rahvaülikooli kursustele kirja, kuid kuna need toimuvad alles järgmise aasta kevadel, siis ei jäänud muud üle, kui ikka ise asjaga algust teha. Õnneks oli mul omast käest võtta meistrimees, kes tegi mulle ka kohe raami (nüüdseks on neid raame juba kaks!!) vastavalt minu soovidele.

1. Esimene katsetus- Põlva neiu vöö

Kui linane niit Vestrast käes ja ka Jõgeva villane lõng olemas, asusin kohe suure õhinaga asja kallale. Tulemus on nii nagu on (mulle ei meeldinud kohe üldse). Aga vigadest ju õpitakse

2. Kuna esimene oli nagu oli, otsustasin järgmiseks teha Põlva naise vöö ja arvestada eelmise vöö kogemustega. Siin aga astusin ma jälle nö ämbrisse- ei osanud mustrit külgedel õigesti lugeda ja servad tulid vigased. Lõngaks valisin seekord Jil. Väga hea värvivalikuga ja hea kududa- ei veni liialt ega muutu topiliseks.

3. Kolmanda vööna valmis tellitud puane vöö, mille pikkuseks tuli ainult 150 cm.

4. Neljandaks tegin Äksi naise vöö. Sellel oli pikkust juba rohkem kui eelnevatel- 260 cm

4. Järgmise vööga otsustasin proovida ka natuke teist lõnga ja valituks osutus Lion Wool. Aga paraku tuli selle lõngaga vöö kuidagi liiga paks ja muster ei mänginud end nii hästi välja. Aga proovima ju peab.. Vöö muster pärit raamatust Eesti vööd, Maarja-Magdaleen 19 saj algus

5. Võnnu naise vöö, lõngaks ikka Jil, pikkuseks tuli 365 cm ja laius 4,5cm. Muster raamatust Eesti vööd

6. Hetke viimane. Põlva naise vöö. Pikkuseks 268cm ja laiuseks 4,5cm. Vöö ise läheb heategevuslikule oksjonile.

Loodan lähipäevil raamilt maha saada ka Torma naise vöö.

Siin on hetkel valik päris viimase aja tegemistest. Aasta sisse mahub veel rohkelt mütse, kolm haapsalu salli, kootud tuunika raglaanlõikega, isegi paar kootud sõrmkindaid ja muidugi hulgaliselt õmblustöid.

Pole ma unustanud ka oma ammust kirge-lapitööd. Isadepäevaks sai tütrele tehtud lasteaeda etenduse jaoks parenaise kostüüm- seelik lapitehnikas. Lisandiks sain ühe imelise põlle Helenilt. Loodan ka need pildi lähipäevil lisada.

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(kohustuslik)

(kohustuslik)