Naturaalmajandus õitseb koos päevalilledega!

 Suvikõrvits sulle- õunad mulle üleaedsega. Lippad teise naabrinaise juurde moosisuhkrut laenama ja üksiti saad kotitäie lasteriideid. Koos ujulestadega.
Samas loovutad jalutama minnes tänutäheks mõne juba purgitud imelooma-kompoti oma aisaadustest ja jälle on kõik rõõmsad. Eriti naabrinaise mees. Ja kui naabrimees on rõõmus, on ka tema naine rõõmus ja küll see jälle ringiga minuni tagasi jõuab.
Lõuna-ajal tuleb piimaauto. Vaarun nii enda kui teiste pudelite, purkide ja kohupiimadega koju, vorsti ja kukeseeni täna ei võtnud. Ja no loomulikult ei tule naabritüdruk pealelõunal kraamile järele tühjade kätega- ülimaitsev kodune kook vahetab sujuvalt omanikku. Kõik jälle rõõmsad!
Sõbranna lippab vahepeal läbi, et viia ära kast, millega sai tema aiast maasikaid toodud- laon sinna mehemõõtu suvikõrvitsa ja mõned kurgid. Eelmine kord lahkus ta pagasniku-täie lillejuurikatega.
Isegi pruunistunud nägudega kodu-Konsumi parmu-onud, olid rõõmsad, muide. Sest ma käisin poes. Küünarnukil sooniv poekott ja lapse tilkuv jäätis ühes käes, hoidsin teise käega betoon-äärel turnivat võsukest. Malbe suvetuuleke tutvustas just sellel hetkel kõigile mu aluspesu. Mina jõudsin (kleidisaba seljale kui liimitud) vaid mõelda, et kummas käes on purunevam kraam… Enamus kohalolijaist olid rõõmsad!
Oh kuidas mulle meeldib see Rõõmu-kandi „külaelu“!
10.08.2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>