Elust ja eestlusest » Blog Archive » Võõras arm!? küsimusi rohkem kui lati eest

Nu uitmõte neljapäeval pärastlõunal tööjuures kabinetis. Rääkisin paarile heale töökaaslasele kes on tõusnud sõbra staatusesse. Ei oskand ettegi kujutada, et teised nii kiiresti mõttest kaasa haaravad et minna Lätti jäätist sööma. Kuigi alguses sai nagu naljana võetud ,plaa plaa plaa. Aga näe kurjameid, minul oli plaan maale sõita vanematele külla ja nats tööd rügada. Aga mis mõeldud see tehtud, reedel maal ja laupäeval siis tagasi Tallinna, et Riiga jäätist sööma minna.
Tallinnas kiiresti veel tööjuurest läbi, et ette valmistada natuke ette pikka teekonda Riiga. Valmistasin ette Läti teemalise viktoriini nt:
Kes on Läti president ?
Mis raha on käibel?
Kui suur on SKP ühe inimese kohta ? jne
Siis ka veel väiksed tõlkelaused
dejas? tantsime
glāzi alus? klaas õlut
Jūs redzēsiet lielas? sa näed suurepärane
Viktoriini võitsitsid meil kõik, võit ei olnud antud juhul oluline. “Sõprus võidab”
Aga teema selleks, väiksed sekeldused Pärnud, neid me ei pane üldse tähele. Loodan, et reisiseltskond ei pahandand-välja küll keegi ei näidanud:) “Sõpruse värk”
Piir ületatud ja auto joodetud. Teekond jätkus Riiani tõrgeteta. ÖÖMAJA otsingul see oli meil täiesti ettevalmistamata, seda võib nimetada organiseerimatuseks. Aga ei põdenud ka sest lahe seltskond tunneb seiklustest mõnu “Elu ongu ju seiklus” Ei ole ju mõtet pahandada inimesega, elan ju esimest korda. Aga kiired keeleharjutused kohalike neidudega, sest mina tahtsin küsida ainult infot naistelt vanuses 18-25 aastat ilusad jne. Leidisme mida otsisime, Central Park Hotell 200 sotti öö perkärss meile sobis. Hotell vanalinna ääres sobib. Aga oh üllatus Onud Politseid tahtsid rääkida. Ja nagu vanatarkus ütleb, et alati hoia 5 latti sularaha tagataskus. Kohe ametlikult küsiti altkäemaksu valesti pargitud auto eest. Mis oli ilmselgelt vale, sest auto parkis tupiktänava lõpus nõuetekohaselt. Aga kuna keelt eriti ei oskand ka siis ei hakanud vaidlema, andsime raha ja nagu võluväel kadusid mendid nagu tina tuhka. Kiired riidevahetused jne. Kuni lasime hotellitöötajal takso kutsuda. Jällegi miks mulle Riia südamesse läks siis Taxsi Riga. Istudes taksosse küsis, kust tulete ja kuhu lähete, Lause minu suust viige meid linna parimale peole. Väike naer taksojuht Vladislavi suust see juu siin samas nurgataga. Kui oline sõitnud 2 min siis ütles kohal arve 1,67 latti siis nats rohkem kui 20 krooni. Andsin talle 5 latise, lükkas tagasi ja ütles see ots on tasuta, see nii väike maa.
Väike jalutsukäik valisime välja ööklubi http://scandal.lv/. Pidu oli puhas armumine ööelusse Lätis, inimesed on sõbralikud kõik suhtlvad kõigiga ja kõik tantsivad kõigiga. Peol ma rohkem ei peatu kui vaid see et väljaprinditud laused olid kortsutatud paberil kaasas. Niimõnegi preiliga sain jutule alustades loomulikult Lätikeeles ja jätkates inglisekeeles. “Rahvused on erinevad”
Meie jaoks lõppes pidu kell 5 aga see ei lõpetanud pidu, sest rahvast tuli club alles kell 1 rahvast täis.
Peale pidu tuttu hotelli ja mõnus väss ja unemati kes liiva silma oli loopinud.
ÄRATUS: Une ajasid ära hommikul saagidega mehed, kes hotellile langenuid puid saagisid. Öödel oli purgaa ja nii mõnigi puu oli hotelli parklasse kukkunud. Aga see selleks, kiire pesu hommikul ja linnajalutuskäik ning suunduseme tagasi Eestisse, võttes kaasa mõnusa tunde ja jättes sinna nii mõndagi. Tagasi Eestis, saime ühe sõbra juures sauna mis lisas veel rohken mõnu kogu seiklusesse. Suurepärane õunakook koos sooja teega ootamas sind Eestis, mida sa hing veel ihkad. ” Elu on seiklus”
Aga finantsipoolt ka kes mõtleb kas minna Lätti ainult peole. Kogu reis läks maksma.
Transport 225 krooni
Hotell 210 krooni
Pudi padi poest mida ei oleks vaja olmud 500 krooni
Söök 200 krooni
Clubi pilet 0 krooni
klubis joogid bacardi cola 60 krooni hot shot 67 krooni energiajook viinaga 48 krooni.
Igastahes Eestis peol käies ma oleks rohkem kulutanud. Aga selle eest sai näha võõrast kultuuri ja peomeeleolu. Lähen tagasi lubasime üksteisele!!
5526693_ijtfva



Kommentaarid(1)

  • I used to be very pleased to find this web-site.I wished to thanks for your time for this excellent learn!! I positively having fun with each little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

Lisa kommentaar