Ma olen saamatu ja läbikukkunud

Kursusetööd pole ma kirjutanud üldse. Olgugi, et üks päev pole ma isegi oma blogisse jõudnud.

Mul pole isegi mingit vabandust. Istun MSN-s ja räägin ja seetõttu jäävad oma asjad soiku. Kuigi ma kirjutasin, et ei lähe üldse sinna, siis ikka… Mul oli ka väike põhjus, miks ma MSN-i läksin, kuid samas oleksin ma selle kõrvalt ka saanud oma kursusetööga tegeleda.

Ma püüan ja tahan end käsile võtta ja oma kursusetöö valmis kirjutada. Vaatasin, et binomiaalse optsioonide hindamise meetodi valemi olen valesti kirjutanud. Natuke hakkan aru saama, miks seda teistmoodi arvutatakse ja kuidas seda arvutatakse.

Vaatasin, et binomiaalse ja Blakc-Scholesi mudelite puhul kasutatakse riskivaba intressimäära. Ma ei tea veel, miks. Ma ise suure hooga arvasin, et ettevõtte hindamise puhul peaks ikka kõrgemat riski kasutama. Kuid samas, kui ettevõte on nagu ostuoptsioon, et kaotused on piiratud, siis on isegi riskivaba intressimäära kasutamine põhjendatud. Kuid ma arvan, et väikeettevõtte puhul võiks see siiski olla suurem kui riskivaba intress, sest väikeettevõtja peab palju töötama. See tähendab, et väikeettevõtja peab ise vajalikke pabereid ajama, kliente otsima ja kulutab selleks oma vabaaega ja selle tõttu tekib nagu alternatiivkulu. Mingid tegevused jäävad tegemata. Ja sellisel juhul võiks kasutada kõrgemat riskimäära nendes mudelites.

Ma ei oska Black-Scholesi mudeli kohta midagi kirjutada ja ega ma palju ei saagi kirjutada, sest vastasel korral ületaksin ma lubatud kursusetöö mahutu. Ma ei oska selle kohta kirjutada ei positiivseid ega negatiivseid omadusi. Jätan esialgu kirjutamata ja tõstan lihtsalt raamatu teksti ümber. Ma saan ju hiljem täiendada, kui ideid tuleb. Mul on ju vaja anda lihtsalt kerge ja kiire ülevaade sellest mudelist ja seda ma ka teen.

Rubriigid: Projekt: Kursusetöö 2012/13; Magistritöö 2014/15. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>