Mees

Ma olen üles kasvanud koos poistega. Mul on kolm venda ja mitte ühtegi õde. Lapsena keeldusin seelikutest ja kleitidest, sest need raskendasid puu otsa ronimist. Olin väga poisilik tüdruk.

Arvasin, et selle tõttu ma mõistan mehi natuke paremini kui keskmine naine. Kuid tegelikult pole mul sellest “liigist” ega sellele iseloomulikest omadustest õrna aimugi.

Ma märkasin meeste ja naiste maailmavaatelist erinevust alles vallalise naise rollis. Varem ma ei näinud, et need maailmad nii erinevad on.

Vallalisena ikka toimub aktiivsem suhtlus vastaspoolega ja siis jäävad need erinevused hästi silma.

Ma tean, et ma ei mõista mehi ega nende maailma. Seega ma püüan ikka täpsustada, et kas  me tõlgendame mingit olukorda ikka ühtmoodi.

Ma olen mõelnud, et laenaks raamatukogust meeste ja naiste erinevust käsitleva raamatu või meeste maailma tutvustava raamatu. Kuid mul pole veel sellist aega olnud, et oma “hobiga” tegeleda.

Olen ühes mehes pettunud. Kuna ta oli mingil perioodil kogu mu maailm, siis ma omistan saadud kogemused ja nähtud tunnused ning iseloomuomadused kõikidele meestele. Olen kogu meessoos pettunud. Kindlasti teen ma sellega väga paljudele ülekohut, aga minu arvamus meestest ei ole hetkel objektiivne. See on rangelt kallutatud ja seda meeste jaoks ebasoodsas suunas.

Minu uus nägemus meestest on väga meestevaenulik. Usun, et see kunagi muutub. Aga kuna iga mõte ja idee rikastab meie maailma, siis otsustasin, et ma kirjutan selle ka siia.

Minu jaoks on mehed nagu aksessuaarid. (Nagu tibidel need väiksed koerad, mõnel noorel naisel laps ja kõiksugused bränditooted.) Kuna mul hetkel ei ole raha, et lubada endale sellist “luksus eset”, nagu mees, siis ma hetkel ei otsi endale ka kaaslast. Olen valmis vastu võtma oma “printsi valgel hobusel”, kuid selleks peab ta ise mu ellu tulema ja olema massist tugevalt eristatav. Kõige parem oleks, kui ta kannaks silti, kus on kirjas, et ta kuulub mulle ja ainult mulle ning minu isikukood ka, sest mul on ju nimekaim või isegi kaks. Ei tahaks ju kelleltki teiselt õnne ära võtta.

Nüüd sain meeste au ja uhkuse maha tehtud. (Mu päev on korda läinud. :-) )

Lugesin ühte artiklit. Taas portaalist Naine24, mis on omakorda võetud portaalist YourTango. Selles püüti natuke valgustada meeste mõttemaailma.

Esimene asi, mis mulle silma jäi oli järgnev: “Mehed ei mõtle iga pisiasja peale. Mehed ei mõtle asju keerulisemaks, kui need tegelikult on.” (Naine24, 16.11.2012) See on tegelikult hea omadus. Selles osas tahaks olla ka mees. Usun, et head meessoost sõpra omades oleks võimalik seda tehnikat õppida. (Ma ei usu pikaajalisse teistest tunnetest puhtasse sõprusesse mehe ja naise vahel. Lühiajaliselt on see võimalik. Siinjuures on erandiks sõprus gei-inimesega.)

Teiseks: “Mehed ei otsi iga pisiasja põhjust.” Meeste kohta käib ka fraas: “See ei tähenda midagi.” (Naine24, 16.11.2012) See oli minu jaoks täiesti uus teadmine. Mul on nii raske endale ette kujutada, et kui mees midagi ütleb, siis seda ta ka mõtleb, et selle lause taga ei ole rohkme midagi. Näiteks kui mees ütleb: “Ma armastan sind.” “Sa oled täna kaunis.” “Sul on ilusad silmad.” “Sa näed hea välja.” Mees mõtleb ainult seda ja ei midagi muud, mitte midagi rohkemat. Mina küsiksin nende lausete peale, et miks sa nii arvad. Aga on ilmselge, et vastust ma ei saa, sest mees ei tea vastust ja see pole ka tema jaoks oluline.

Kolmandaks: “ Mehed ei taha nuputada, mida su kahe sekundi pikkune pilk tähendada võis.” (Naine24, 16.11.2012) Selles osas ma saan meestest aru. Ma ka ei taha nuputada. Tahan konkreetseid vastuseid ja ettepanekuid. Kuid pean möönma, et naise ehk kaaslase rollis ma ise ei olnud konkreetne. Ei analüüsinud oma tegevust ega käitumist, seega ei näinud enda juures seda viga või puudust.

Neljandaks: “Mehed ei mõtle seda, mida sa arvad, et nad mõtlevad.” Ehk siis, “Kui naine vaatab meest, siis mees ei mõtle, et selle naise saaks kergesti kätte. Mees mõtleb, et see naine vaatab teda. Ja ongi kõik.” (Naine24, 16.11.2012) See on ka üks keeruline omadus. See ei ole halb ega hea, lihtasalt väga teistsugune. Naisena ma mõtlen pidevalt, et miks miski juhtus, mida ta tegelikult öelda tahtis, miks ta oma kätt nii hoiab. Analüüsin, otsin põhjusi ja seoseid. See on väga väsitav ja nüüd ma saan aru ka, kui mõttetu tegevus. Sest kõik mu teooriad, mida mees mõelda võis olid valed, sest mees ei mõelnudki. Ehk puudus objekt või tegur, mida analüüsida, seega oli kogu analüüs tühine.

Sellel, et mees ei mõtle, on ka negatiivne pool (selle positiivse kõrval.) Nimelt nad kipuvad tegema mõtlematuid tegusid, millega võivad teha tahtmatult teistele väga haiget.

Sellised mõtted siis täna.

Viide ei ole päris korrektne, kuid minu arust sisaldab see kõike olulist. Seega kasutan seda vormi ja olen selles osas isikupärane ning kordumatu.

1. Naine24, 2012. Kuidas mõelda nagu mees? [Online] http://www.naine24.ee/1043194/kuidas-moelda-nagu-mees/ [16.11.2012]

Rubriigid: Minu mõtted. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 kommentaari postitusele Mees

 1. 7777 kirjutab:

  Ega nüüd mehed nii saamatud ja lollid ka pole kes vaid pea laiali ringi jooksevad ja mõtlematuid tegusi teevad….. ehk on see üllatus aga ka mehed mõtlevad.. vahel kül liiga hilja, teinekord mõeldakse isegi üle ja teinekord vahel isegi tihti tehakse ka mõtlematuid tegusi aga see kõik sõltub olukorrast kus mees parasjagu on

  pigem on probleemiks mingi tehtud tegemise või mingisuguse konkreetse asjaolu selgitamine miks millepärast jne pigem on selline asi, et ei tasuks kohe meest jalgealla trampida ja teda nurkasuruda kui tema kohe üht või teist põhjendada ei suuda sest ta ei pruugi ise ka asjade kulgemisest arusaada miks üks või teine asi nii või naa läks….

  vahel tunduvad meeste tegemised kordades hullemad kui need ka tegelikult on…pärast on muidugi neid hea näpuganäidates mõtlematutes tegudes süüdistada mida ei pruukinud olla ega ka mehel mõttes või tahtmises teha.. võibolla on see meestel arusaam asjadest …et probleemiga tegeletakse alles siis kui see uksele koputab,aga siis on tavaliselt juba hilja.

  Minu isiklik arvamus on pigem selline,et vahel jääb puudu julgusest ja oskamisest asju põhjendada miks ja millepärast või aegsasti enne probleemi tekkimist sellest väljapääsu otsida……….. võiks ju näiteks tuua et naised on kinni oma maailmas kuulevad vaid seda mida tahavad ja näevad ka vaid seda mis meeldib ja tegutsevad ka vastavalt sellele mis neile parasjagu sootsam tundub ???? aga on selline väide siis õige või…ei usu ja vaevalt se nii ka on ja sama käib ka meestekohta pigem on nii et vastust tuleb anda mõlematel nii naistel kui ka meestel vastavalt tegudele sest poleks ju maiilmas mitte ühtegi probleemi kui KÕIK INIMESED kõike korralikult läbimõtleks analüüsiks ja prooviks asju kaugemale kui oma ninaette näha.

  ka mina ( MEHENA ) olen pidanud aru andma erinevate tegudepärast miks millepärast jne ja tagajärjeks kaotanud kõik millest hoolisin mida armastasin mis minujaoks tähtis oli olgugi et kõik sai alguse just nimelt sellest et ei mõelnud kaugemale kui oma nina ette ja ei suutnud näha asju nii kuidas need kellegile teisele võivad näida …otsides põhjendusi oma mõtlematutele tegudele kuna polnud võibolla julgust rääkida asjadest õigel ajal ja anda konkreetseid vastuseid hoolimatta sellest,et ainus vale tegu mis tehtud oli kõigest kellegagi rääkimine…..

  ühesõnaga tahan öelda seda,et mehed mõtlevad küll ja oi kuidas veel ……kahjuks toimub kõik vaid hilinemisega ja mees pole kindlasti kohe halb sellepärast et ta ei mõtle asju hullemaks kui need on või ei suuda anda konkreetseid vastuseid kui teda näiteks koguaeg süüdistatakse…siis hakatakse ju end automaatselt kaitsma pigem on asi julguses kinni kui mõtlemises…..me kõik teeme vigu ka naised pole teab mis kuldajudega geeniused kes siia ilma ülima rassina sündinud on…olgu need vead kas suuremaid või väiksemaid ……tähtis on see,et me nendest tehtud vigadest õpiksime ja edaspidi neid väldiksime…sest igal tehtud veal olgu see mõtlematusest või mis iganes põhjusest ei taheta neid eales enam korrata….eriti kui panused on iga korraga suuremad.

  ei ole olemas halba ilma heata ega ka vastupidi………….varem või hiljem on sunnitud kõik mõtlema ja isegi need kes ei mõtle .

 2. Avatar minny minny kirjutab:

  Taas avastasin ühe oma vana postituse ja see tundub täitsa huvitav. Loen ja mõtlen, et kas tõesti mina olen need mõtted kirja pannud. Aga vist olengi. Mis vist? Kindlasti mina, see ju minu blogi :D . Minu väike maailma.
  Varsti saab mul juba aasta blogimist. On mida tähistada. Siin on hea vaadata, mida ma olen terve aastaga korda saatnud ja kuidas arenenud. Kas olen samas punktis ja mõtlen samu mõtteid…
  Mõte läks jälle lendama…
  Aga jah.. mehi ma jätkuvalt ei mõista. Olen taas ühe “ämbriga” hakkama saanud, seoses mehe ja armumisega. Taas tõestus sellest, et meestest peaksin ma eemale hoidma, nad ei mõju mulle just eriti hästi. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>