Tantsimine

Täna nägin unes, et pidin tantsima koos oma keskkooliaegse klassiõega. Olime justkui Vanemuise suure saali laval. Tantsu saateks pidi olema Michael Jackson’i laul “Morphine”. (Ma kuulasin enne magama jäämist Jacksoni, see oli vast sellest tingitud.) Muusika pidi tulema makist, kuid diskor oli halvasti ettevalmistatud.

Me seisime klassiõega juba laval. Mina hirmsasti kartsin, sest teadsin, et klassiõde on parem tantsija. Aga ma mõtlesin, et annan endast parima ja püüan temaga sammu pidada. Ootasin põnevil muusika algust. Mõtlesin sammudele ja keerulisematele liigutustele. Aga diskor oli lood sassi ajanud ja siis hakkas ta loohaaval meie taustamuusikat otsima.

Mäletan, et ta jõudis kolmanda looni. Mäletan ka, et ma teadsin, et meie lugu on kuues. Kuid ma olin diskorist väga kaugel ja ei saanud seda talle öelda. Saal oli inimesi täis ja kõik ootasid, kuna tants pihta hakkab.

Aga seal kolmanda loo juures jooksis mu klassiõde lavalt minema. Ma mõtlesin, et ma ei saa üski hakkama. Kuid enne, kui ma jõudsin midagi teha või kuidagi reageerida, helises mu äratuskell ja ma pidin ärkama. Ma ei teagi, kuidas see edasi oleks läinud.

Eile nägin unes, et üks inimene tahtis minuga rääkida. Ta ütles, et tal on viis asja või teemat, millest ta minuga rääkida tahtist või mida ta mulle rääkida tahtis. Ta sai mulle ühest asjast rääkida. Ma isegi ei tea, kas see kuulus nende viie hulka või oli lihtsalt sissejuhatus.

Ka see unenägu jäi pooleli, sest äratuskell helises ja ma ärkasin. Unisena mõtlesin, et magakas natuke veel, et äkki ma kuulen neid teisi teemasid ka… Aga otsustasin, et ma ei saa oma runtiini käest ära lasta ja seega ärkasin.

Siis mõtlesin, et küsiks sellelt inimeselt, mis olid need teised teemad, millest ta minuga rääkida tahtis. Aga ma otsustasin, et ei küsi. Kui tal tegelikult ka midagi rääkida on, siis ta teeb seda ja kui pole, siis mina mingit kontakti otsima ei hakka. See näiks ka natuke nõmeda, lapsiku ja meeleheitliku sammuna. (Mida ma olla ei taha, vähemalt selle inimesega suheldes mitte.)

Kahtlaseid koode või numbreid olen ma ka varem unes näinud või kuulnud. Näiteks ühest unenäost mäletan fraasi: “objekt 10, subjekt…” siis ärkasin üles. Nüüd ma kahtlen, kas oli kümme või kuus. Aga vahet pole. See on nagunii, mittemidagiütlev fraas.

Rubriigid: Minny unenäod. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>