Naeratus ja lahke sõna

Praegu on jõuluaeg. Enamik inimesi minu ümber sabistavad ja on stressides. Otsides kingitusi inimestele, kes on neile kallid või olulised.

Ma olen rahatu (vaene on elulaad, kuid rahatus on lihtsalt üks olukord). Ma isegi ei vaeva oma pead kingituste otsmisele või tegemisele. Ka ei pea ma jõuludest suurt lugu. Minu perekond pole juba aastaid koos jõule tähistanud. See on lihtsalt üks kuupäev, mil perekond hakkab ühendust võtma ja siis pean leidma aega, et neid kuulata. Olen sellega harjunud ja minu kink neile ongi see, et ma püüan leida aega ja kuulan neid.

Aga kui on veel kedagi, kes ei väärtusta materiaalseid väärtusi ja kes tahaks kinkida oma väga lähedastele ja armsatele inimestele midagi meeldejäävat ning väärtuslikku, siis minu kingisoovitused on järgnevad:

  1. naeratus (puhas, siiras, sõbralik naeratus – s.o hindamatu väärtusega),
  2. hea sõna (ütle lähedastele, mida sa neis hindad; ütle, et hoolid; kiida neid, kes selle ära on teeninud),
  3. kallistus (see on väga eriline kingitus. Ma jagaksin seda vaid väga erilise inimesega, kuid iga inimese tundlikkuse aste on erinev. Mõni on selline kallistaja-inimene, selle puhul pole probleemi, kui sa talle äkki/ootamatult kaela lendad. Mõni on selline eraklikum ja tagasihoidlikum, selle puhul tuleb eelnevalt teha eeltööd, et teada saada, ega sa kallistusega talle liiga ei tee ega tema privaatsus- või kindlustsooni sisse ei murra.)

Mõnda aega tagasi ütles üks inimene mulle nii ilusti. See tuli nii ootamatult ja tundus olevat spontaanne ehk ilma (igasuguse) tagamõtteta ja siiras. Igatahes, ta ütles: “Siia on alati nii hea tulla, igakord kui sa ukse avad, sa naeratad, oled sõbralik ja ei ole kunagi kuri”.

Seda oli nii tore kuulda. Ma sain enda kohta midagi positiivset teada. Et tundun kõrvaltvaatajale sõbralik ja lahke. (Muidugi on see ka üks põhjus, miks mind tahetakse ärakasutada. Ka peetakse mind rumalaks ja see ajab ka mind närvi. Aga ma veel töötan selle kallal, et ehitada endale barjäär, mis mind kaitseks pahatahtlike inimeste eest.)

Tahtsin öelda, et olen neid kingitusi kinkinud ja olen neid ka ise saanud. Mulle on meeldinud neid kingitusi saada ja olen saanud tagasisidet, et mõnele meeldivad sellised kingitused veel. Seega teatud juhtudel võib ka need kingitused oma “kingikotti” lisada.

Ilusat jõuluaega kõigile! :-)

Rubriigid: Midagi mõtisklemiseks, Midagi positiivset, Minu mõtted. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>