Jälle olen raske valiku ees

Tavaliselt olen helistanud oma sõbrale, kui mul on mõni keeruline küsimus, kuid nüüd mul vist enam pole seda sõpra. Ma ei tea, kas olen ülekohtune tema suhtes, kas mu eeldused on valed… Võib-olla ma solvasin teda, meie viimasel vestlusel… Igatahes, ma lubasin endale, et mina temaga enam kontakti ei võta. Ja mul läks eilne päev päris hästi. Kuid täna… Täna ma nii väga jälle vajan tema nõu… Aga ma pean ise hakkama saama. Ei tohi nii väga teiste külge klammerduda.

Seega kirjutan siia oma raske valiku.

Sain tööle. Töötan klienditeenindajana, see pole just minu unistuste töö, kuid olen leidnud selles ka positiivseid asju. Natuke on see mulle isegi meeldima hakanud.

Kuid minu suur soov on ikkagi oma erialal karjääri teha. Ja kontoritöö mulle ka meeldiks.

Igatahes. Kunagi kandideerisin ühe suure firma raamatupidamise üksusesse. Ei osutunud valituks (kogemuse puudumise tõttu). Nüüd on neil pakkuda üks teine koht, kus ei ole kogemus nii oluline. Kutsutakse vestlusele selle nädala jooksul. Mul on veel homne päev vaba ja neljapäeval ning reedel olen ma tööl. Seega sel nädal saaksin ma sinna vestlusele minna vaid homme, kolmapäeval.

Ma tahaksin teada, mida see töö endast kujutab. Kui pikad on tööpäevad, mis ülesandeid ma pean tegema jne…

Kui poleks kohustusi ega eelnevalt antud lubadusi, siis valiksin ma pigem selle töö. Aga hetkel ei tea ma mida teha.

Kui ma võtaks selle raamatupidamise töö vastu, siis õppimise soovi ma maha ei mataks. Seega kui ma saan tasuta koha TTÜ-s, siis ma lähen Tallinna, kuid see ettevõte on Tartus. Minu töötamine seal oleks siis vaevalt pool aastat. Minust jääks selline mulje, kes ei püsi üldse kuskil paigal. Mu CV on niigi lühikesi tööotsi täis.

Ühesõnaga, kui ma kindlalt teaksin, et ma saan TTÜsse sisse, siis ma seda raamatupidamise kohta vastu ei võtaks. Töötaksin klienditeenindajana edasi. Aga kui ma teaks, et ma ei saa TTÜ-sse, siis võtaksin ma selle töökoha vastu. Siis töötaksin ma seal vähemalt 1,5 aastat, mis on tänapäevases muutuvas maailmas juba üsna pikk aeg, pluss see, et ma saaksin kogemust (oma erialal veel).

See raamatupidaja kohta pakkuv ettevõte ootab mu vastust. Ma peaksin midagi neile kirjutama, aga mida…

Kas päris elu ongi nii raske? Kui pole tööd, siis pole seda üldse ja kui saad töö, siis pakutakse veel. Miks ei võiks olla ainult üks valik? Nii raske on valida kahe täiesti erineva asja vahel. Mõlemal töökohal on omad plussid ja miinused ning ma ei saa neid võrrelda.

Praegu mõtlen ma, et kirjutan kõik ausalt ära. Kirjutan, mis olukorras ma olen ja jätan otsustamise neile. Kas neil tingimustel nad tahavad mind või mitte… Ohhh… ei tea, kas peaksin ka kirjutama edasi õppima minemise plaanist…

Rubriigid: Juhtumised minu elust, Projekt: Töö otsimine. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>