Töövestlus ja test

Eile õhtul ma siis kirjutasin sinna ettevõttesse, kes pakkus mulle raamatupidaja ametit. Täna käsisin vestusel ja tegin testi.

Ma olen saanud juba päris palju töövestluse praktikat. Sellel korral ma polnud eriti end ette valmistanud.

Mind kuulas kolm inimest: personalijuht, osakonna juhataja ja osakonna spetsialist. Kõik esitasid küsimusi. Kuid õhkkond oli sõbralik. Mõned küsimused olid keerulised ja ma ei osanud neile vastata, siis tundsin, et soperdan midagi kokku. Mu vastus venis pikaks ja lohisevaks ja vist korraks ka teemast mööda. Küsiti kas oskan meeskonnatööd teha, aga ma rääkisin meeskonna juhtimisest… :D

Kontrolliti mu inglise keele oskust. Vähemalt ma vastasin, et ei kohkunud ära. (Nii mulle öeldi, usun, et mu ingilse keel oli ülikehva.)

Küsiti ka, et kas ma ei karda läbipõlemist. Vastasin, et ei karda. (Ma ülistasin liialt seda tööd ja rääkisin oma suurest soovist teha erialast tööd ja end arendada. Et õpin iseseisvalt juurde jne…) Tundsin, et läksin liiale. Aga tegelikult olen ma ka liiga palju ette võtnud. Kõike ei jõua… Pean endale mingi süsteemi looma.

Test oli üsna keeruline, kuid väga hästi koostatud. Pidin tõlkima inglise keelest eesti keelde ja vastupidi. Siis pidin arvutama, peamiselt protsentülesanded ja lõpuks oli hästi huvitav ülesanne. Pidin ühelt lehelt selle pöördele kirjutama numbreid ja imelikke kohanimesid, oluline oli, et ükski number ega täht ei jääks vahele. Minu arust oli see neil väga hea ülesanne. Testisid just õiget asja, raamatupidamises ei tohi teha ühtegi viga. Üks number valesti ja juba on tekitatud suur segadus ja seda viga üles leida on väga keeruline.

Usun, et arvestades seda, et ma läksin eelneva ettevalmistuseta (inglise keelt natuke harjutasin ja vaatasin erialaseid sõnu), siis sain ma hästi hakkama. Nüüd ootan tagasisidet. Kui neilt tuleb kindel sõna, siis tuleb mul oma klienditeeninduse töökohas raske vestlus teha.

Ma ei tahaks neile probleeme tekitada, aga raamatupidamine on minu eriala. Nii raske on saada erialast tööd ja nüüd on mul see võimalus, nii raske on sellest loobuda. Ja raamatupidamise ametis saan ma katseajal peaaegu kaks korda sama palju raha kui klienditeeninduse ametis ja pärast katseaega saan igasugesid soodustusi ja preemiaid ning sporditegemist toetatakse üsna arvestatava summaga. Oleks patt sellest võimalusest loobuda ja märterilikult klienditeeninduse kohale jääda.

Ma pole ju midagi valesti teinud. Lihtsalt mulle pakuti head võimalust ja ma võtsin selle vastu. Ja võib-olla ma ei osutugi valituks. Siis jätkan klienditeeninduse tööd. Ka see on väljakutsuv ja pakub mulle arengu võimalust. Esialgu ma ei räägigi midagi, ootan kuni saan tagasisidet ja uus töö on juba kindel.

Rubriigid: Juhtumised minu elust, Projekt: Töö otsimine. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>