Teine päev Tallinnas elajana

Ma ei teagi, kuidas end nimetada. Tallinlane ma pole, sest tasuta ma ei sõida. Ostsin kuukaardi (sellele Ühiskaardi-värgindusele). Nüüd piiksutan.

Vahemaad on siin tõesti pikad. Mul kulub bussidega linnas käimisele sama palju aega kui Tartus jalgsi linnas käies. Kusjuures bussid sõidavad siin väga tihedalt. Tartus tuli uut bussi oodata 12-15 minutit, kuid siin olen ma oodanad 3-5 minutit.

Eile käisin ka uue töökohaga tutvumas. Mõtlesin, et küsin endale tööriided ja kapi ja kiibi, et esmaspäeval kohe tööd alustada. Kuid mul oli üsna mõttetu käik. Selles mõttes, et mulle öeldi, et sisse saan eest uksest ja asjad saab esmaspäeval.

Aga ma nägin seda üldist töösse suhtumist. Tööd seal ei teha, vähemalt nädalavahetusel kui ülemusi kohal pole. Töötajad lobisesid, üks oli oma vabast päevast tulnud sinna  lobisema. Üks pool müügisaalist oli ilma teenindajata. Kaup oli laiali. Kliendid otsisid hindu ja mina ka, tahtsin ühte karpi osta ja soovisin teada hinda, sest liiga kõrge hinna korral oleksin jätnud selle ostmata.

Meil peavad olema nüüd kollased hinnad, punasid hinnasilte ei tohiks üldse olla, aga seal ma nägin ka punaseid. Tunduski imelik, et müüjad vestlevad ja selline kiire töö oli tegemata. See vahetusevanem oli ka kuidagi ükskõikne.

Ütlesin, et olen uus töötaja ning tulin tutvuma töökorraldusega, mulle öeldi, et tal on lõuna. Kugi ta oli seal samas. Eks ma siis ootasin. Meie kaupluses vahetusevanematel lõunat pole. Kuidas saakski olla, kui ainult neil on õigus allahinnatud kaupade allahindlust kassas vormistada.

Igatahes jäi mulle sealt väga halb mulje. See seltskond on seal selline… keeruline.. teistsugune. See kuu aega saab vist seal üsna raske olema. Aga ma püüan kõvasti tööd teha, siis ma ei puutu nendega eriti kokku.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>