Üks link veel

Tervislik nädalamenüü. Suure hurraaga mõtlesin, et võtan selle eeskujuks, kuid teen/söön natuke vähem kui seal kirjas. Tegin ka plaanin, mitu protsenti vähem kaloreid plaanin tarbida. Esimesed kaks päeva oli mul ka plaan, mida ma söön. Välja arvutatud toidu kogused ja paika pandud söögikorrad. Kuid see ei toiminud. Sest alati polnud kodus vajaminevaid toiduaineid ja siis läks päevaplaan sassi, söögikorrad… ja siis juhtub nagu ikka… Kord läks käest ära.

Viide sellele menüüle: http://www.naine24.ee/163463/tervislik-nadalamenuu

Esimese hooga vaatasin seda menüüd sellise pilguga, et mis toite ma sellest valikust söön. Mis mulle selles menüüs maitseb. Siis vaatasin, mis selles menüüs on ja mis on minu toidulaualt puudunud. Esimese asjana paistis silma kala, siis puu- ja juurviljad ja siis muna. Esimesed päevad sõingi hommikutu muna, kuid nüüd on see juba ununenud.

Ja kolmas nurk, millest ma seda menüüd vaatasin oli see, et mis huvitavaid roogasid seal on. Et prooviks, äkki hakkab veel maitsema. Spinati-supp näiteks. Ma pole ikka veel seda teinud, kuid peaksin selle oma plaanidesse lisama.

Nüüd on see menüü (väljaprinditud kujul) kuhugi sahtli põhja kadunud. Tuleb üles otsida.

Kalorite lugemise kohapealt. Internetis on igasuguseid soovitusi. On selliseid, et kui kaaluga ja ülesöömisega probleeme, siis loe ja kirjuta üles (isegi siis, kui oled läbinud söömishoo… raske on, aga võib-olla aitab ja distsiplineerib…). Ja siis on soovitusi, et neid ei tuleks üldse lugeda, et tuleb süüa n-ö kõhutunde järgi. (Aga mind see ei aidanud, sest ma ei tunnetanud, kuna mul kõht täis on. Vahel sõin ka siis, kui kõht polnud tühi… Soomise ajendiks oli “viimane tükk”, “realiseerimise aeg lõppeb, ei raatsi ära visata”, “kui täna ei söö, siis homme on juba otsas”, “mul oli nii halb päev, ma võin ju lohutuseks mõned šokolaadid süüa” jne…).

Ma soovitan arstiga või toitumisspetsialistiga nõupidada nende kalorite lugemises osas. Kuid mina ise kijutan ikka üles. Ja kui aega leian, siis arvutan päevase tarbimise kokku. Panen andmed Exceli tabelisse (ka oma kaaluu numbrid) ja siis analüüsin. Vaatan eeskujulikke päevi, mida ma siis sõin. Ja püüan need enda eeskujulikud päevad endale eeskujuks võtta.

Nüüd olen vist päris palju infot siia kokku kraapinud. Võib asuda õppimise juurde. Viimasel ajal olen ikka täiega lohe. Eile rääkisin ka pikalt ühe Tartu tuttavaga. Ratsionaalses mõttes oli see aja raiskamine, aga ma nii ootasin, et ta ühendust võtaks. Ma ise ei võtnud temaga ühendust, sest tahtsin näha, kas tema teeb seda. Olin juba veendunud, et ta on mu unustanud ja leppinud sellega, kuid eile ta siis kirjutas: “Kas sa elad veel? Pole ammu sinust midagi kuulnud?”

Rubriigid: Minny kaaluprojekt. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>