Eakad õppejõud

Mulle meeldivad eakad õppejõud. Neil on nii palju kogemusi ja nad toovad nii palju näiteid. Peale selle valdavad nad teemad nii hästi, et suudavad rääkida keerulistest asjadest nii lihtsalt. Nad suudavad muuta keerulised asjad lihtsaks.

Noored õppejõud kuhjavad meeletult palju infot ja termineid… Lihtsalt ei jõua kõike seda omandada ja kogu selles infotulvas mingeid seoseid luua…

Kunagi ma mõtlesin, et soovin kohtuda prof. Jaan Alveriga. Ja nüüd on ta mu õppejõud. Nii fantastiline õppejõud. Ta võiks lugeda oma loenguid ka dikitaalselt. Sest teda ei jätku ju igaveseks, kuid ta suudab kõneldes veelgi rohkem edasi anda ja teema veelgi huvitavamaks teha.

Tema kirjutatud või tema kaasabil kirjutatud raamatud on väga põnevad. Kuid tema loengud on veelgi paremad… Ta räägib Nõukogude ajast ja sealsetest töötingimustest jne… Tohutult põnev on. Ta on õppinud Ameerikas ja vahel räägib sealsetest kogemustest…

Ta võiks oma eluloo raamatu kirjutada… See oleks hariv, humoorikas ja põnev… Loeksin seda huvida… Loeksin sellest teekonnast, kuidas ta oma teadmisteni on jõudnud… Kellega ta on kohtunud ja kuidas jne…

Mõni sai tasuta koha TTü-s. Töötab sellel erialal, väidab, et meeldib see eriala ja otsis uue töö, sest tahtis edasi areneda. Kuid ta ei tea, kes on Jaan Alver… Minul tekib küsimus, et kuidas see võimalik on… Suur enamus finantsalastest raamatutest on tema kirjutatud või tema kaas abil kirjutatud.

Esimene raamat, mida ma lugesin oli Mainoris ja esimeses loengus… See oli raamat, mis suurendas mu huvi raamatupidamise vastu veelgi… Ja selle raamatu tõttu teadsin ma juba Mainori esimesel kursusel, kes on Jaan Alver.

Kui ma nägin, et tema annab ka mulle TTÜ-s loengut, siis ootasin ma seda kohtumist nii väga. Suure austuse ja lugupidamisega. Suur au oli olla tema loengus… Ja seega oli nii uskumatu, et inimene, kes sai tasuta koha, kes väidab, et tunneb selle teema vastu suurt huvi ja kes töötab sellel alal, ei tea, kes on Jaan Alver… Kelle jaoks on Jaan Alver, üks mees õppejõud, vanem härra…

Tundub nii ebaõiglane… Ma nii väga soovin töötada sellel erialal. Aga ma ei osutu valituks… Ma nii väga pingutan, õpin juurde, tahan aru saada… Aga ei osutu valituks. Ja siis inimene, kes ei loe, kes oskab vaid numbreid programmi kirjutada, töötab raamatupidajana, saab kogemust… Ja mulle ai anta võimalust…

Miks nad ei näe, kui väga ma tahan sellel erialal areneda? :(

Rubriigid: Määratlemata, Õppimine ja enese arendus. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>