Iseenda proovile panek

Läidsin hästi huvitava artikli. “9 uudset harjumist, mis muudavad sinu elu paremuse poole” http://noortehaal.delfi.ee/news/elu/9-uudset-harjumust-mis-muudavad-sinu-elu-paremuse-suunas.d?id=67695107 [29.01.2014] Autoriks on vist keegi Lauriina.

Lugesin neid punkte ja mõni asi tundus väga raske. Näiteks üks päev ilma kella vaatamata. Ma olen juba nii harjunud kella järgi tegutsema. Hommikul kell 7:00 äratus. Kui on plaanis poodi minna, siis kui ma eelmisel õhtul pole viitsinud mõelda, mis kell ma lähen, siis kindlasti teen ma seda hommikul. Panen paika umbes kella aja, millal mida teen ja siis vaatan iga teatud aja tagant kella ning kui aeg saabub, siis tegutsen.

Siis üks päev ilma arvuti, interneti ja telefonita. See saab olema põnev. Ega mul neid asju tegelikult vaja pole. Telefon heliseb kord kuus ja siis vanaema helistab või ema. E-mailideks on peamiselt reklaam. Kuid kooli ajal ma seda ei julge katsetada. Seal tuleb infot harva, aga kui midagi jääb tähelepanuta, siis on jama. Seega need proovikivid (kellast, arvutist, telefonist loobumised) jätan ma kunagi edaspidiseks.

Üksinda jalutamine on mõnus. Eile tegin ka seda. Käisin linnas Solarises. Mõni inimene ostab viimase raha eest süüa, mõni ostab uued kingad, kuid mina ostan raamatu. Olen ikka totaalne nohik. :D (Olen rahul.) Jah, ega see raamat ju ise midagi ei tee, vaid seda tuleb lugeda ja sellega tuleb töötada. Seekord siis oli tegemist raamatupidamisalaste terminite seletava sõnaraamatuga (briti ja ameerika inglise keelsed terminid, saksa ja prantuse keelsed ka). Mulle tundus, et see raamat tuleb mulle ka tulevikus kasuks. Kuigi mul on juba neid inglise keele materjale päris palju.

Kõrvalepõige: bussijuhtidel on ikka raudsed närvid. Tulin bussiga linnast koju, siis Vabaduseväljaku peatuses buss peatus. Seisab ja järsku inimesed hakkavad avastama, et buss on ees. Järjest joostakse erinevast kaugusest. Siis kaks sõpra jooksevad bussi peale ja kutsuvad kolmandat, siis hakatakse bussi uksel arutama, kas sõita sellega või mõne teise bussiga. Kuid bussijuhil on ju graafik ja samas ei tohi keegi uksevahele jääda, aga nahaalsed inimesed kiiguvad seal ukse peal ning bussijuhil ei ole mitte midagi teha.

Sõidin bussiga Kristiinesse. Käisin seal keskuses ära. Kuna bussid on rahvast täis ja inimesed on väga ülbed, elavad seljas. Vahel on mul tunne, et nad ei näe mind, et olen nähtamatu. :D Üks kord üks vene tüdruk terve tee tatsus mu varvastel. Iga kord ma tõmbasin end kokkupoole. Olin lõpuks täitsa nurka surutud, aga tema ikka tantsis mu varvastel. Igatahes… Kristiinest ma siis jalutasin koju. Umbes tund aega jalutamist, aga päike paistis ja ma arvasin, et võin selle tunnikese endale investeerida. Seega, tunnine üksinda jalutamine on mul tehtud ja väga mõnus oli.

Artikli juurde tagasi tulles. Seal oli ka soovitus: “Ära raiska enam aega inimestele, kes sinust ei hooli.” (Lauriina, 29.01.2014) Seal oli see punkt väga hästi lahti seletatud. Öeldud, missugused on need inimesed, kes sinust ei hooli. Sain teada, et olen õigel teel selles suhtes, see andis nagu jõudu juurde. Eks näis, kui kauaks.

“Mõtle, mida sa suhu pistad!” (Lauriina, 29.01.2014) See punkt on mul juba käpas. Rämpstoitu pole ma juba väga ammu ostnud ja limonaade ma ei joo. Mulle lihtsalt ei maitse. (Vahest ostan šokolaadi või jäätis, kohukest, kuid need on väiksed erandid).

Ja kõige raskem ning kõige ihaldusväärsem soovitus: “Ole loomulik!” Oi, kuidas ma seda tahaks osata. Ma isegi ei tea, kuidas see välja näeb. Ma ei tea ühtegi inimest, kes tunduks loomulik. Võib-olla ma olen eelarvamustega, kuid iga inimene, kellega ma olen kohtunud, tundub võlts või vähemalt natuke või mingis osas püüab olla keegi, kes ta pole. Tundub sellisena, kes püüab teistele meeldida. Selline pingutus ja allasurutus paistab silma.

Aga ei… Üks inimene oli loomulik. Üks klient, hästi rõõmsameelne klient. Aga temaga kohtusin ma nii põgusalt ja ma ei tea, kust ma ta leida võiksin. Tollel korral mul ei tulnud pähegi, et küsida mingit kontakti või midagi. Nii kahju, sest nii haruldane ja mõnus inimene on nüüd kadunud rahvamassi. Minu potentsiaalne sõbranna. Kunagi mul üks sõbranna oli, aga me kasvasime lahku…

“Ela oma emotsioone välja!” (Lauriina, 29.01.2014). See on ka keeruline ülesanne. Aga see on selline asi, et ma ei pea seda just kõige olulisemaks, ei pea seda esmatähtsaks, seega.. Äh, las olla nii nagu on…

“Tee vähemalt üks kompliment päevas!” (Lauriina, 29.01.2014) Ei, seda ma ei tee. Esiteks ma ei oska ja teiseks. Minu kogemus näitab, et nii kui sa inimesele komplimendi teed, nii see inimene muutub ülbeks ja hakkab endast ikka liiga häirivalt hästi arvama. Seega, ma ei tee komplimente. Kusjuures, mul endal on ka raske komplemente vastu võtta. Ma küll tänan, kuid ma muutun kohmetuks ja ei oska nagu midagi teha. Tibide-maailmas tuleb vastu kompliment teha, aga need tulevad nii ootamatult ja ma ei oska nii kiiresti reageerida vastu komplimendiga. Ei saa ju mingit stamp-väljendit kasutada, see oleks liialt läbinähtav.

“Tee mõni heategu!” (Lauriina, 29.01.2014) Nende heategudega kipub ka asi sama olema, mis komplimentidegagi. Heategude puhul kiputakse ära kasutama hakkama. Inimesed eeldavad, et nii hakkabki see olema. Ja siis tuleb näidata hambaid ja seista enda eest. Nõme värk. Mulle ei meeldi paha ja kuri olla. Seega ma hoidun heategudest.

Loomad on tänulikud ja siirad. Võimalusel püüan ma ikka aidata, kui asi puudutab loomi. Aga inimeste puhul olen ma natuke skeptiline. Kui lapse vankriga emal on raske siseneda rongi või bussi, siis ikka aitan, kui märkan. Tavaliselt on nad juba nii treenitud, et saavad ise hakkama, enne kui ma jõuan reageeridagi. Bussis vabastan vankri koha.

 

Lauriina, 2014. 9 uudset harjumist, mis muudavad sinu elu paremuse poole. [Onlinehttp://noortehaal.delfi.ee/news/elu/9-uudset-harjumust-mis-muudavad-sinu-elu-paremuse-suunas.d?id=67695107 [29.01.2014]

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>