Üks äriidee

Eile läksin tööle ja bussi oodates tekkis üks mõte, äriidee.

Suur osa lapsevanematest tahab, et laps õpiks eliitkoolis, oleks kõige targem, oskaks lugeda ja arvutada enne kui naabrilapsed jne…

Seega, usun, et kui teha lasteaed “Geeniuste kasvulava”, kus kõik mänguasjad on tähtede ja numbrite kujuga ja mängud on ka sellised, kuhu on peidetud õppimine sisse. Olen tähele pannud, et minu põnnile meeldib õppida. Talle meeldib vaadata numbrite ja tähtede youtube videosid. Ma muidugi räägin juurde.

Autosid paneme ka ritta ja siis loendame ning juba läheb tal palju rohkem täppi õigeid arve. Oskab järjest lugeda ja oskab öelda, mitu autot on kõrvuti ning üsna tihti lähevad tal need ka täppi.

Viimane kord vaatasime tähti. Rong sõitis ja korjas tähti kokku. Ma siis ütlesid, näed see on auto täht, see beebi täht ja siis tuleb tema täht (tal on keeruline ja ebatavaline nimi) ja rongi täht talle meeldib. Muidugi on tähti palju ja tal läheb sassi E, B, F, P ja nüüd tuli veel R (rongi täht). Kuid tasapisi hakkab ta neid eristama.

Vaatasin ka ta käe liikumise arengut. Alguses joonistas ta vaid triipe, aga nüüd oskab ta juba ka ringe teha, natuke ovaalid on, kuid siiski. Ja näitasin talle C tähte ja ta püüdis siis ise seda järgi teha. Nii armas oli vaadata kui püüdlikult ta püüdis seda teha. Lõpuks läks ikka O-ks see täht, aga tal oli huvi ja soov teha ning õppida.

Tähtede joonistamine ongi gea käe liikuvise harjutamiseks. Seal ju esineb kõikvõimalikke erinevaid kujusid. Ja kui tähed on alguses rasked, siis võib ju mustritega alustada (nagu mina omalajal koolis alustasin… käisin ühes huvitavas koolis…).

Et siis jah. Väikeste Geeniuste Kasvulava lasteaed ja lapsed on õpikeskkonnas ja mängude sisse on pedetud õppimine.

Eks kui veel mõni hea idee tekib, siis panen kirja. Hetkel nagu pole…

Rubriigid: Määratlemata, Minny majandusnurk. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>