Võilillest poiss ja tüdruk

Kui ma väike olin, siis mu täditütar õpetas mulle, kuidas võilillest teha seelikuga, kleidiga tüdrukut ja kuidas teha poissi. Oli vaja veel puuoksa või heina.

Täna käisin oma hoolealust hoidmas. Uskumatu. Tegelikult polegi lastele mingeid kalleid mänguasju vaja. (Mu onu laps mängis terve õhtu ühe vana kännuga, kaapis lusikaga seda tühjaks ja toksis naelu sisse. Onu kuhjas oma lapsed mänguasjadega üle.)

Minu hoolealusele ostetakse ka keskelt läbi ülepäeviti üks auto ja nädalas korra ostetakse mingi suurem ja kallim mänguasi.

Läksin siis temaga välja. Pakkisime autod kaasa. Mina käisin nagu “koorma-eesel”. Üks suur kollane buldooser oli käes ja kott teiste mänguasjadega õlal. Siis nägin võililli ja ütlesin, et nendest saab teha poisi ja tüdruku. Hoolealusele meeldis väga mõte võilille poisist ja tüdrukust. Tegin need. Siis panime need buldooseri rooli ja lõbu kui palju.

Pilte ei taibanud teha. Ma olen natuke rooste läinud, mul ei tulnud need võilille mehikesed hästi välja. Aga kui homme ka välja lähen ja võililli veel on ning on meeles, siis teen pildid ka. Armas oleks vaadata.

Liivakastis vaatasime turbo-ämblikku ja arutasime, et Pickne McQueen sõidaks sama kiiresti nagu see turbo-ämblik. :D Nüüd on meil Pickne McQueen Dinosaurus, see on vist mingi uuem osa (sellest multikast), sellest uuest osast ma ei tea midagi.

Nägime ka ühte putukat (midagi mardika-laadset). See siblis liivakastis ringi. Puhkas ja liikus edasi. Siis läks koopasse. Kaevas end liiva alla. :D

Täna oli tore päev.

Hoolealune olevat mind väga oodanud. Pidevalt küsinud, et kuna ma tulen. :) Nii armas.

Ta ei tahtnud üldse magama jääda. Ta ärkas hommikul võrdlemisi hilja (9:30). Päeval tema isa helistas (12:45)  ja mul oli kõigest tund aega, et laps magama panna. See oli napikas. Isa saatis sõnumi, kas laps magab. Ma sain samal minutil lapse magama (13:55). St lahkusin toast, kus laps magas ja hakkasin sõnumit saatma, et laps magab.

Tundaega laps vähkres. Pooldtundi oli voodis olnud, siis tahtis pissile minna… Ma mõtlesin, et ta ei jäägi magama. Kuid ühel hetkel muutus hingamine aeglasemaks ja rahulikumaks. Liigutasin natuke tekki, mille ma panin alguses talle koopakatuseks. Laps ei reageerinud (ninatarkadele -> laps ei olnud surnud, eelnevalt kirjutasin, et hingamine muutus rahulikumaks), seega magas. Jesss… Päeva võit.

Minu üllatuseks oli laps vahepeal tähti õppinud. Tal on üks mänguarvuti, kus on mängud, inglisekeelsed ja seal on tähtede mäng. Ta näitas mulle, et on juba suur ja tark poiss (tema enda sõnad), et tal on tähed juba selged. Kuigi seal öeldi tähed inglise keeles (ekraanil oli ka tähest pilt), oskas laps klaviatuurilt tähed üles leida ja õiget tähte vajutada. Muidugi “b” ja “d” ning “m” ja “w” läksid tal sassi. Aga tubli ikkagi. Ta hääldas seda tähte ka, aga inglise keelselt. Ma ütlesin talle need tähed eestipäraselt. Aga kui oli “a” ja apple, siis oli mul raske. “A” küll, aga õun algab ju “õ”-ga ja kohe ei meenunud ka midagi sarnast a-tähega. :D

Ma sain aru, et laps oli kodus olnud emaga. Tavaliselt pärast emaga olemist on ta õppinud midagi uut. Ema viitsib temaga õppida (isegi rohkem kui mina).

Kui ma sinna lähen, siis TV läheb esimese asjana kinni. Juba esimestest päevadest püüdsin ma teda arvutist eemale hoida. Meelitasin ta autodega mängima. Nüüd on ta arvutist nii võõrdunud. Et kui ta hommikul isaga koos videosid vaatab, siis mind nähes läheb ta kohe autode kasti juurde ja otsib välja uued autod, mida siis mulle näidata. :D

Ma ütles selle peale: “Ooo.. Wow.. lahe… Need on uued jah?” Ja siis arutame, mis autod need on ja mida nendega teha saab ning kuidas need on seotud Pickne McQueeniga. Kas kiiremad kui Pickne või aeglasemad või aitavad Picknet remontida… :D

Meil jagub juttu terveks päevaks. Täna oli mul lühike tööpäev. Selline konveier-töö tunne tekkis. Hommikul kell 8:00ks tööle. Laps magas, vaatasin oma magistritööd. Laps ärkas kell 9:30, siis hommikusöök, siis asjad pakkida, laps pakkida ja õue. Õues olime 1,5 tundi, siis tuppa, lõunasöök teha, süüa ja magama sättida. Napilt sain põnni magama, siis tuli tema isa (14:00) ja minu tööpäev oligi läbi.

Täna jalutasin tööle ja koju ka. Umbes 50 minutit üks ots. Mõnus oli.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>