Tahtsin kirjutada Minny supp, aga see oleks kõlanud nagu Minnyst oleks supp tehtud või Minny on mingi jama kokku keeranud. Mulle teadaolevalt ma seda veel pole suutnud. Aga küll jõuan.
Koostiste kogused maitse järgi.
1. Kana, seda komponenti esindas järgnev produkt:
Kana keetsin tundaega. Puljongikuubiku ja soolaga. Vahu võtsin pealt ära. Ei keenud üle. Seisin kannatlikult poti kõrval terve tunni. Kulp käes.
2. Terve sibul. Kuuldavalt kui lisada sibul, siis läheb toit kiiresti hapuks. Tuleb kahe päeva nädala jagu ette süüa.
3. Porgand.
4. Kapsas. (Leht-)Kapsapea tundus liiga suur, seega ostsin lillkapsa.
5. Kartul. Kartulikoorimise nuga mul pole. Enne ei tulnudki selle peale, et midagi on puudu.
6. Paprika.
Ja tulemus on selline:
Jah, see on supp. Natuke paks tundub, aga see on supp. Seal on natuke leent ka. Söön pealt ära ja panen vett juurde, siis on rohkem supim.
Olen harjunud “sõjaväele” (kolm venda) süüa tegema. Ma ei kujuta ette, kuidas tehakse ühele inimesele süüa. Üks kartul?
Aga mul on aega, et seda harjutada.
Söögitegemine mulle üldse ei meeldi. See võtab nii palju aega. Ma ei mõista, kuidas mõnele meeldib süüa teha. Minu jaoks on müstika, need pereemad, kes teevad peaaegu igapäev perele süüa (hommik, lõuna ja õhtu). Kuidas nad seda suudavad?
Ma mõndaaega katsetan seda söögitegemise asja. Aga kui asi ei hakka edenema ja olulist kokkuhoidu rahaliselt ei tule, siis lõpetan selle pulli ära. Kord kuus korralik söök, täitsa ok.
ee… miks sa kana tund aega keedad?
Et see ikka päris pehmeks läheks. Eesmärk oli saada puljongit. Puljongi vedelikku.
Broilerit pole iial vaja keeta tund aega. See saab valmis juba poole tunniga
Ja tegelikult sobib puljongiks hoopis supikana, mitte broiler. Poodides on müügil põhiliselt broiler. Aga võib saada ka külmutatud supikana.
Sobib supikana, sest nii on õpikutes kirjas või nii meeldib kokale rohkem.
Miks broiler ei sobi? Liiga lihane, matset annab vähe, rasva vähe?
Broilerit pole vaja keeta tund aega. Kuid kas seda ei tohi keeta tund aega? Mis sellega juhtub kui kauem keeta? Maitse kaob?
Minu teada on broileri ja kana vahe see, et kana on tootnud mune (on olnud töölind ja talunud koormust ning võib-olla kurnatum, liha võib olla vähem, sest toitumine pole olnud esmatähtis), aga broilerit kasvatatakse, vaid n-ö liha jaoks.
Ma ei tea, kas maitse osas on neil erinevusi.