Pealkirja pole

Kes selle ilma nii koledaks (külmaks ja niiskesk) tegi? See annab nagu mõista, et oleks aeg ära kolida. :D

Täna ostsin pileti ära. Mu kass lubati lennukile ja pilet on ka makstud, nüüd tuleb õigeks ajaks lennule minna, vajalikud paberid kaasa võtta ja lihtsalt minna.

Kas ma sellega hakkama sain, see selgub juuli lõpus (või teises pooles).

Kass on täna kuidagi loid. Ta kas on eilsest seiklusest väsinud või vaksiin mõjub talle nii või teda ikkagi häirib see kiip (minu kassi ajavad ka sääsed närvi, ta on nii ära hellitatud, et ta on väga tundlik (väliste ärrituste suhtes ja ka toidu suhtes)). Üks võimalus on veel, nimelt ma olen kahel viimasel päeval temaga aktiivselt tegelenud ja mänginud, äkki ta on lihtsalt väsinud. Sõi kõhu liiga täis ja ei jaksa ega viitsi iga päev mängida ja jama korda saata.

Ma jälgin teda veel. Äkki talle ikka tuleb eluvaim sisse.

***

Minult küsiti, kas kassi transpordipuur vastab nõuetele, loetleti ette lennujaama nõuded (need on täidetud), siis küsiti, et kas kassil on seal piisavalt ruumi. (Käsipagasina võttes, peaks puur olema palju väiksem, kui see, mis mul on (kõrgus isegi 10 cm, s.o 1,5 minu kassi pea jagu). Üks põhjus, miks ma saadan kassi pagasiruumi.) Ja nüüd küsitakse, et kas puur on piisavalt suur kassile.

Ma ei tea, mis on “piisav”. Elutuba tal seal puuris pole ja mugavusi ka mitte, aga alati olen selle puuriga hakkama saanud ja loomaarstid pole ka kurtnud, et see puur kassile ikka ei sobi.

Kass saab puuris liikuda, aga hüpata ta seal ei saa ja sirutada saaks vist ainult diagonaalselt. Aga ruumi on nii, et ta saab valida, kas magab puuri ees otsas või tagumises otsas. Lamades saab ta pea püsti ajada ja sinna jääb ka veel ruumi (pea ei ole vastu puurilage).

Teenindaja küsis, et kas kassil on turi vastu puurilage. Ei ole. Samas, kui kass seal seisaks, siis võib-olla isegi oleks.

Tavaliselt kass magab puuri tagumises osas (nt kui Tartust Tallinna kolisin). Ei paistnud, et ta vajaks puuri mingit jooksurada või võimlemis-saali.

Eks lennujaamas paista, kas minu nägemus kassi turvalisusest ja mugavusest ühtib lennujaama töötajate omaga. Kui ei ühti, siis olen ma kohutav kassi-omanik. Olen 9 aastat oma kassi terroriseerinud, vaeseke ei teagi, et saab ka paremat ning mugavamat elu elada. Et tegelikult peaks tema elu isegi parem olema.

Ma sain kassi siis, kui tal just olid silmad lahti läinud. Ta vist ei näinud oma ema ega vendi-õdesidki. Tal oli kopsupõletik ja vedelikupuudus (ma ei teadnud, et ei oska veel süüa). Oli neist kõige hädisem, ta võeti teiste kassipoegade alt välja (kasti nurgast). Enne mind oli tema olukord kehv ja terve oma elu on ta minuga olnud, seega ta ei oskagi muud tahta kui seda, mida ma talle pakkunud olen.

Kordan siin oma kassi beebi-pilte:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ta ei tea, et on vahepeal suureks kasvanud. Ta arvab endiselt, et ta on beebi. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Foto0004

 

***

Plaanin minna välismaale, siis olen püüdnud olla hästi tähelepanelik. Viimasel ajal käisin ma lennujaama vahet päris tihti ja ikka tullakse mulle ligi ja küsitakse teed. Hea, et nad lennujaama kohta küsivad, sest seda ma tean, aga muidu ma linna ei tunne ja ma olen kohutav tee juhataja.

Üks mees küsis vene keeles Ülemiste keskuse kohta. Ta oskas natuke eesti keelt ka ja nii saime räägitud. Mulle tundus, et ta sai aru.

Täna üks mees küsis lennujaama kohta. Ta rääkis vene keeles ja sakasa keeles, aga inglise keelt ei osanud. Ma ei mäletanud üldse saksa keelt. Ta tahtis teada, mis bussiga lennujaama saab. Aga me saime ka hakkama. Ma rääkisin inglise, saksa, eesti ja vene keelu segu ja lõpuks ta sai teada, et nr 2 bussiga saab. (Alguses tahtis ta nr 42 bussile minna, aga ma ütlesin, et selle peale ärgu küll mingu). Ta oli nii õnnelik. Mina olin enda peale pahane, et ma ei saanud kohe aru, mida ta tahtis ja ei seletanud täpsemalt (nt mitu peatust tuleb sõita ja kuna bussilt maha minna).

Aga ma olin ikkagi tubli. Ma ei jooksnud ära. Ma väga püüdsin teda aidata ja ta sai vähemalt kindlustunde, et nr 2 bussiga saab lennujaama. (Tema pakkun nr 2 bussi.) Ma alguses mõtlesin, et ta tahab jalutada ja ta ootab, et ma teed juhataksin.

***

R on äriplaani asja tõsiselt käsile võtnud. Nüüd vastab tunni jooksul ja tal on juba mõtteid tekkinud. Ma ei pea enam ise ette kujutama, mis tööriistu on vaja jne… Aga minul on asi kuidagi takerdunud.

EAS on teinud hea exceli tabeli küll, aga see on natuke keeruline ja nad on püüdnud teha sellist asja, mis sobiks kõigile (kasvutoetus ja starditoetus). Minul on vastav haridus olemas, aga täitmisega on natuke raskuseid. Eks ma vaatan uuesti ja püüan näpuga järge ajada.

Mina mõtlen, et inimene, kellel ei ole erialast haridust, et kas tema ka saab selle tabeli täitmisega hakkama. Mõne koha pealt ma nagu tunnen, et oleks vaja tabeleid täiendada. Kui ma nii kaugele jõuan, eks ma siis täiendan neid.

Maksude asi on keeruline. Ma pole üldse uurinud, et mis maksud muutuvad. Lugesin, et riigikogu võttis maksude muudatuse seaduse (ettepaneku) vastu. Asi pidavat olema selle taga, kas president kuulutab selle välja või mitte. Ma ei uurinud, mis makse (maksumäärasid) nad siis otsustasid lõpuks muuta. Aga ma ei hakka seda vist uurima.

R-i sõbra naine on raamatupidaja, küsigu temalt või oma naise emalt (naise ema on audiitor).

Aga jah… Ma tahan end nüüd käsile võtta ja selle äriplaani valmis teha. Ei hakka detailidesse süüvima vaid keskendun selle valmis tegemisele. Kui see äriplaan läbi ei lähe, siis vast antakse teada, miks ei lähe ja kui on juba toorik olemas, siis saab seda muuta (kas siis mina või keegi teine). Seega… Minny sukeldub nüüd teise faili ja tegeleb teise teemaga. Aitab ajaviitest küll. :D (Tegelt tahaks jalutada. Merd vaadata.) :D

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 kommentaari postitusele Pealkirja pole

 1. surnudhing kirjutab:

  Nii armas koduloom :’)

  • Avatar minny minny kirjutab:

   Tänan! Ütlen talle edasi. :)

   Kui teda nähakse, siis esimese asjana öeldakse: “Nii suured silmad.” Kui ta näeb uusi inimesi, siis ta teeb hästi suured silmad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>