Uudishimu

Kollasin jälle internetis ringi ja komistasin selle otsa:

http://naine24.postimees.ee/3291415/mis-iseloomustab-onnelikke-inimesi?utm_source=www.postimees.ee&utm_medium=Naine_article&utm_content=3291415&utm_campaign=footerNewsBlocks

“Teadmistejanu on sama oluline ja näitab intelligentsust samamoodi nagu teadmiste omamine, kirjutab Elite Daily.” – Ma kartsin, et kui ma esitan rumalaid küsimusi või räägin kehva inglise keelt, siis vean alt oma kooli (TTÜ-d ja EEK-i), sest esindan neid halvasti. Üle üldse tundsin end mõttetuna, kes ei vääri seda kraadi ja diplomit.

Aga see on positiivne, et teadmistejanu ise on juba intelligentsus. Mina tahan küll intelligentne olla.

Mina tunnen oma uudishimu pärast häbi. Mina kardan rumal näida. Mina ei julge abi paluda. Mina olen kinnine inimene. Mina mõtlen pidevalt, mis mulje võib minust teistele jääda. Mõtlen ka, et mida teised mulle ette saavad heita jne… Kohutav. Aga ma ei taha selline olla.

Ma veel täpselt ei tea, kuidas end muuta, aga ma püüan seda teha. Nt üks mõte on see, et ma võtan endale päeva eesmärgiks, et olen seltskonna kõige suurem tola, loll, narr või midagi sellist. Selle eesmärgi täitmine ei tohiks raskusi tekitada. Ja siis ma suudaksin vist vabamalt võtta, olla vabam. Ma oleksin valmis rumalateks olukordadeks ja kõigil oleks lõbus ning naer liidab.

Taani keelega ka. Inglise keelega ka… Ma satun paanikasse ja siis ei saa ma millestki aru. Unustan juba õpitud laused ja sõnad ära. Kui seda paanikat ei teki, siis on kõik ok. Kuidas vältida selle paanika tekkimist, seda ma veel ei tea. (Paanika tekib, vist siis, kui ma tunnen survet. Survet näida tark ja esindada oma kooli (koole, ülikoole) ja perekonda ja ema suurepäraselt.)

Koguaeg on hirm, et ma pole seda magistrikraadi väärt ja kõik tahavad mult seda ära võtta. Või et selle ära võtmine on sekundite küsimus.

Ma olen vaeva näinud ja tööd teinud selle kraadi nimel. Aga magistrikraadi ei anta ju selle eest, kui palju paberit ja pastakat sa kulutasid või kui mitu ööd sa magamata olid. Teadmised ja oskused on need, mille eest kraad antakse. Kas mul need on? Ma ei tea. Inglise keele osas ma tunnen küll, et pole…

Aga, püüan oma enesekindlust kuidagi tõsta…

Rubriigid: Määratlemata, Mõtteterad ja tähelepanekud artiklitest. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>