Täpsustus

Lars sõidab hoopis ühe bussiga. Mitte maaliini ega linnaliini, vaid selline suurem auto… Ja see Golfi-poiss on üks teine poiss, keda ma ka olen tööl silmanud. Seega Lars pole mind arvatavasti tavalistes riietes näinud.

***

Täna käisin jooksmas. Ajaks sain 59 minutit. Ilma on ka nii meeldiv. Mulle meeldib see jahedus ja päike ja lehtede hunnik… Sügis… On küll külm, aga see on mõnus. Istuks ja vaataks terve päev seda päikest ja kuulaks linnukesi. :D

***

Me oleme S-ga ikka täielikud vastandid (vahel). Tema hommikune lause: “Kui keegi suudaks ära tõestada, et ma olen rumal ja nemad on hoopis targad, siis ma mõtleks nii. Aga mina arvan, et keegi ei suuda seda teha.” St S arvab, et ta on maailma-tark ja kõikidest taanlastest targem. Et tema suudab paari päevaga teha sama töö, mida teeb Taanis terve spetsialistide osakond aastaid ja miljonite kroonide eest… Mina kohe kindlasti ei julge talle vastu vaielda. Minu jaoks on ta kangelane ja tema sõna on püha.

Seevastu minu mõtted samal päeval: “Küll mina olen ikka rumal. Ei saa aru, teen rumalaid vigu. Olen aeglane ja kole ja naiivne ja ruma-rumal-rumal.” :D (Palun jätke mu kraad rahule. Ma ise ka imestan, et miks nad selle mulle andsid.) :D

Huvitav… Eile kirjutasin oma mured paberile ja täna käisin jooksmas. Kõik see kokku (pluss ilus ilma) andsid mulle mingi rahu. Ma ei tea. Kuidagi hea on olla.

Eelmine nädal olin ma ikka väga stressis. S-i pinged ja tööl pinged ja koolis raske… Ohhh… Aga… Jah… nüüd on jälle ok…

***

Probleem tööl… See on Taanis tavaline, aga… S muidugi läheks ja hariks ülemust kurja häälega, aga mina jään rahulikuks ja palun vabandust (kuigi ei suuda näha endal süüd). Igatahes… Kui mind varem koju saadetakse, sest tööd pole… Siis Lars ütleb, et ma läheksin kummikuid pesema. Mul ei ole olnud kella käepärast, aga umbes 10-15 minutit kummikute pesuks. Ma ei suuda seda. Minu jaoks on nii tobe istuda ja oodata töö ajast. Inimesed maksavad mulle raha ja mina vedelen niisama. Teen nägu nagu ma töötaks… Mul oleks palju lihtsam töötada need minutid ja omast ajast neid kummikuid pesta (kui on vajadus).

Igatahes… Lars kurtis, et probleem on see, et ma lähen liiga vara kontorisse. Ma pean minema 14:30, aga ma lähen 14:22 või nii… Larsi jaoks oli see suur probleem. Et umbes, et minu pärast saab ta ülemuselt noomida. Mäletan, et ülemus (Per) ükskord kobises, et ta kirjutab nüüd 14:22 tööpäeva lõpuks… Ma ei saanud aru, et milles probleem. Kirjutagu või 14:20, sest kaks minutit ma jalutasin kontorisse… Ma ei öelnud midagi, sest ma ei saanud aru, et milles on probleem. Ta kirjutas ikka 14:30.

Aga taanlastel on nii, et töö ajal lobiseda ja pikalt wc-s käia ja saapaid pesta ja mingit kala ühest kohast teise nihutada on täitsa ok. Või enda töökohta otsides laisalt mööda saali ringi tuiata (tööajast) on ka ok… Taanlane varem tööle ei hakka, ikka natuke hiljem. Aga kui hakatakse, siis ega see ei ole argument, et varem lõpetada. Lõpetama pead täpselt (või äärmisel juhul hiljem).

Mina lähen alati varem ja ei võta kunagi oma 5 minutilisi pissipause… Aga see pole argument. Mina tean seda, seega ei hakka ma sellest rääkimagi. Jah, need varasemad minekud (ma pean allkirja küsima kontorist). Ma olen olnud just mures, et inimesed peavad minu pärast ootama. Eriti reedeti. Siis on tunne, et maja plahvatab kell 15:00, et selleks ajaks tuleb kaduda… :D

Täitsa tobe olukord. Mingi viie minuti pärast selline draama. Kusjuures, mul poleks raske istuda need viis minutit ja teha tööd. Aidata kellelgi kala lükata või midagi. Rääkida ma eriti ei taha, kuid töörahu huvides tuleks seda teha… :D

See neetud viis minutit. Ma pean endale kella hankima, et siis selle järgi käia… :D Ma poleks ise küll selle peale tulnud, et see viis minutit nii suur probleem on. Ma ei mõista, et miks nad siis ei kirjuta sellist aega, mis neile meelepärasem on. Mina ei jää sellest viiest minutist vaesemaks… Kummaline… Aga ma püüan harjuda.

Ma küll ei öelnud vabandust Larsile, sest olin hämmingus… Proovin end muuta. :D Ikka rohkem taanlaseks saada… :D

***

Tootmine seisab vahel 15 minutit, sest liin on katki. Mingisugune 6-10 inimest seisab niisama ja räägib juttu. See on ok… Aga mingi viis minutit on probleem, kusjuures, mina ei nõuaks seda viit minutit. Mina olen ka selle poolt, et ettevõte maksab mulle ausat tasu. Ma olen ettevõtte poolt ja selle kasumlikkuse poolt. Mina mõistan, et minu palk saab alguse sealt ja kui neil läheb hästi, siis läheb ka minul… Aga nemad näevad minus vaenlast. Tuli üks ida-eurooplane meid siia tüssama. :D Jah, paraku tuleb sellise suhtumisega harjuda… (Kusjuures, nende oma töötaja (vist ukrainlane) viib osa toodangust tagant uksest välja. Me küll saame praaktooted tasuta, kusjuures praaktoode tähendab, et kuju pole õige või suurus on vale, mis maitse-elamusele ju ei loe. Ning seda on meil ikka kastide viisi. Igasoovija saab võtta 2 kasti (ca 10 kg), kui jaksad kanda, siis võib ka rohkem. Aga näed… ikka viiakse välja…).

Mina olen rumal, et neid mõista, aga nii palju tark, et mitte minna neid õpetama. Sest rumal ida-eurooplane ei tule taanlasi õpetama. See ei passi kohe üldse. :D Mulle ka sobib see libisemine ja kohanemine paremini. Mulle tähelepanu ei meeldi.

Vot sellised lood siis… Püüan raamatutele kokkuvõtted ära kirjutada ja siis õppida (mingi nõme kodune töö ka veel vaja teha). Raamatukokku tuleks raamatuid tagasi viia, sest teised tahavad ka ju neid lugeda… Jah… Kõik ikka vana-viisi… :)

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Üks kommentaar postitusele Täpsustus

  1. äärelinna rohutirts kirjutab:

    Selline minutite lõhkiajamine näitab minu jaoks ainult inimkonna segiminemist,justkui igasugune mõistus kaoks kõrvade vahelt.Paranoiline värk.Nõ-mee! Tallinna Sadama laopoes (ma küll ei tea,kus see on) pidi olema “kaameraparadiis”.Nii kui istud/seisad kolm minutit tühja,küsitakse,mis sa seal teed,kas tööd pole…Ainult sibli ja küta ringi,jalas rullis,kuni su kell kukub. Lolliks köetud inimmõistus,liigne leil ja kuumus !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>