Natuke minu eesmärkidest

Eelmine aasta oli mul kohanemise aasta ja ma konkreetseid eesmärke ei seadnud. Sellel aastal alustasin ma taas eesmärkide püstitamisega.

Kirjutasin need paberile ja panin kapile, silma alla.

20170202_092054

Mõõdetavate eesmärkide taga on kastikesed. Iga kuu kohta on üks kast, sinna ma kirjutan mõõdetud tulemuse.

Jaanuar sai läbi, seega täitsin ma esimesed kastikesed ära. Jooksmise eesmärk on ületäidetud, töötamise eesmärk on alatäidetud ja kirjutamise eesmärk on täpselt täidetud. :D

Minu katsetused…

20170202_092115

Võtsin ühe kalendri ja hakkasin sinna märkima oma eesmärkidega tegelemisi. Ehk siis… nr 1 tähistab töötamise eesmärki ja mõõdan päevades. Nr 2 on kirjutamise eesmärk ja nr 4 on jooksmise eesmärk.

Alguses kirjutasin niisama, üks-ühe alla, aga raske oli kiiret ülevaadet saada. St see polnud piisavalt selge. Siis kasutasin erinevaid värve ja lõpuks jõudsin oma lemmiku (ehk tabelini). Minu jaoks on selline viis kõige ülevaatlikum.

Võib-olla saab keegi inspiratsiooni.

***

Kordan ennast: Enne kõrgkooli minemist sattusin ma lugema Peep Vainu raamatut “Kõige tähtsam küsimus?” Sellele raamatule tugenedes püstitasin ja sõnastasin ma oma eesmärgid ning endalegi üllatusena, ma saavutasin need.

Pärast seda läks mu elu natuke keeruliseks ja mul oli raske endaga toime tulla ning mingeid eesmärke ei püstitanud. Noh… Eesmärgiks oli elada ja keskendusin ühele päevale korraga. Niimoodi ma siis kulgesin mõned aastad (2-4 aastat).

Nüüd tunnen ma ennast taas stabiilsena ja otsustasin, et hakkan taas eesmärke püstima ja sellel korral hoian terve aasta oma eesmärkidel “kätt pulsil”. :) Vaatab, kuidas siis minema hakkab.

Igaljuhul on see huvitav eksperiment ja ma saan sellest üksnes võita. Minimaalselt kogemust, aga väike lootus on eesmärgid saavutada.

Rubriigid: Määratlemata, Minu eesmärgid. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>