Minny, sa ei tohi teisi inimesi häirida

Mitu aastat ma seda blogi olen pidanud? Alles nüüd märkasin, et olen kirjutanud Minny kahe NN-ga ja seetõttu ma mikihiire (pruudi) pilte ei leiagi (ei leidnudki). :D

Küll ma olen ikka andekas, nii lüikeses nimes suudan ma nii palju vigu teha. :D Lihtsalt mõnele on rohkem antud.

***

Täna on jälle selline päev, et tahaks kellegagi rääkida, aga… Ei tea kellega, ei tea millest… Seega püüan üle saada ja kasulikuks hakata.

***

Mul on nüüd 79 sõpra FB-s. Üks sõber rohkem kui Anne Mettel ja kusjuures Lars ei ole (veel) mu sõber FB-s. Ma olen küll oodanud, et ta mulle sõbrakutse saadaks või midagi, aga mida ei tule, see on see sõbrakutse… :D

***

Täna käisin jooksmas (1h).

***

S plaanib laenu võtta ja küsib minult nõu. Ma olen allergiline laenude vastu, aga ta ütleb, et tuleb võtta. Siin Taanis nii tehakse.

Selline kummaline olukord. Ta küsib nõu, ma vastan ja ütlen, mis ma asjast arvan ja siis ta ütleb, kuidas teha tuleb. Seega… Ma olen natuke segaduses. Mulle on nagu stsenaarium ette antud (ma küll ise seda ei näe, aga mulle öeldakse, mida ma ütlema pean)…

Ma olen natuke segaduses… Mis ma siis tegema pean…

Ma ise vaataks, et praegused laenud ja arvelduskrediit väiksemaks saada ja kulud tuludega vastavusse viia… Aga tema tahab jälle ette tarbida.

Ütleb mulle, et siin Taanis ei saa vanaemalikult kokkuhoidlikult elada, siisn tuleb elada laenudest, siin käibki asi nii… Ma küll tahaks vägisi öelda, et äki prooviks teisiti… Nagu ta ise ütleb, et Trump teeb asju teisiti ja näeb asju teisiti kui üldsus… Ta väidab, et ta on ka Trumpi moodi… Aga… Minu meelest väga taanlaslik.

“Me peame lanu võtma, sest siin Taanis käibki asi nii. Kui palju me laenu võtame?” Ma vastasin, et võtaks hästi vähe, sest tulevik on ebamäärane ja juba on piisavalt laene. Aga tema: “Ei, ei. Siin Taanis on odavam laenata suuri summasid. Tuleks võtta üks hästi suur summa ja viieks aastaks.” Mis ta tahab mind laenuga siia kinni kümutada ve?

Tegelikult oli mul plaan raha säästma hakata (enda jaoks) kahe-kolme aasta pärast. Ja plaanis oli tema miinust ja laene vähendada. Et kui ma pea eest suurde maailma hüppan ja ebaõnnestun, siis ei saa ma teda aidata, et tal siis siin hästi oleks ja stabiilne jne…

Olen kummalises olukorras… Mis ma siis teen? Ta oli mures, et ma teda ei aita.

Ma siis võtsin tema märkmed kätte. Leidsin tähed ÅOP (årlig omkostninger i procent). Uurisin veel ja mulle tundub, et tegelikult on see efektiivne intressimäär, aga miks nad uue väljendi on kasutusele võtnud ja miks nad selle valemi nii keeruliselt üles kirjutavad…

Ma siis püüan nüüd aru saada sellest laenu asjast ja püüan midagi mõelda nendes kitsastes tingimustes, selles kitsas otsustamise vahemikus.

Ma olen ju nii loll, rumal. Mis nad küll minust tahavad ja mida nad minult kõik ootavad… Kas nad siis ise ei näe, et loll olen? :D

Ma püüan nüüd asjalikuks hakata.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

5 kommentaari postitusele Minny, sa ei tohi teisi inimesi häirida

  1. Roland kirjutab:

    Minny, Miki hiire pruut kirjutataksegi kahe N-iga, aga tema hüüdnime kirjapilt on hoopis “Minnie”, mitte Minny. Aga ma hakkan Sind kutsuma Minerva’ks, siis on kõik tähed ühekordselt.

  2. Roland kirjutab:

    Minerva on Minnie täispikk eesnimi. https://en.wikipedia.org/wiki/Minnie_Mouse

  3. Roland kirjutab:

    Kas Minerva ka mitte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>