Hügieenikoolitus

Täna olin terve päev hügieenikoolitusel. Muidugi taani keeles ja töökoha poolt. Päris väsitav oli, kuid samas ka põnev. Natuke tõi mind maa peale tagasi, aga ei lämmatanud mu unistusi päris ära.

***

AnnMargret ajas närvi. Teda oli kohat raske taluda. Tööl on lärm ja siis ma teda ei kuule ning ruum on suurem, seega saame hakkama. Aga seal väikses ruumis oli temaga üsna keeruline. Meid oli seal oma 12 inimest…

Ta nõudis, et hügieeni-reeglitesse tuleb sisse kirjutada, et mobiili ei tohi tootmisse kaasa võtta. Make-up’i ei tohi olla ja lõhnaõli ei tohi ka kasutada ja riideid ei tohi ise pesta… See lõhnaõli ja make-up puudutas mind palju. Kohati tundsin, et see sapine nool oli otse mulle suunatud, aga siis vaatasin üle laua. Seal oli Nadja ja Marina, mõlemal make-up peal, seega ei olnud mina. Jah, lõhnaõli (kuri)tarvitamises olen süüdi. Püüan end võõrutada. Minu meelest ongi “Väikse merineitsi”-lõhn (loe: kala) see kõige ligitõmbavam ja parem.

Tegelikult on asi nii, et värske kala ei lõhna ja meil on tööl (peamiselt vaid) värske kala. Seega mingit tugevat kala lõhna pole.

Alguses tahtsin AnnMargretile kõrri karata. Pärast mõtlesin, et suva, mida see mudi (minu vanune) räägib. Ja lõpuks jõudsin selleni, et pole mul vaja make-up’i ega lõhna. Kui see teda nii häirib, siis võin ma ju talle vastu tulla ja olla naturaalne. :) Ikkagi “hea” kolleeg. :D

***

Kui ma Nicanoriga diskol käisin ja sealt tagasi sõitsin, siis ta luges mulle mingi 15 minutilise loengu sellest, et uuringud näitavad, et Taanis on palju parem elada kui USA’s (New Yorgis). Elukvaliteet on parem ja madalapalga ja kulude suhe on parem jne…

Kui ta oli oma (enda meelest) motiveeriva loengu lõpetanud. Küsis ta uhkusega: “Noh, kas sa ikka veel mõtled USA’sse kolida?” Mina selle peale külmalt: “Jah.” Siis ta küsis: “Kas sa ei kuulanud, mis ma ütlesin. Kas sa ei saanud aru?” Ma ei viitsinud temaga argumenteerida. Ma ütlesin vaid, et siin Taanis pole mul elu.

Tegelikult. Ma ei plaanu minna USA’sse madala palga peale. Teiseks, ma tean, et USAs pole sotsiaalseid hüvesid, aga ma ei kasuta neid siin ja lähema 10-20 aasta jooksul saan hakkama ilma (ma prognoosin). Kolmadaks, kui ma ei ela oma unistusele, siis miks ma üldse elan. Neljandaks, jah, ma võin oma plaane muuta, kui minu ellu ilmub inimene, kes suudab mulle pakkuda kindlust ja turvatunnet ning kõike seda muud (siis äkki mõtlen pereloomisele). Senimaani pole seda keegi suutnud mulle pakkuda ja tema kindlasti mitte.

Siis ta hakkas mulle rääkima, et ma pean… Ma ei kuulanud teda edasi. Saatsin ta oma peas miljon korda mõrgu ja püüdsin läbi hammaste naeratada, st olla viisakas. Ma nimelt ei kannata, kui keegi hakkab õpetama, kuidas ma elama pean. Elagu ise. Ma elan siiski oma elu ise ja teen täpselt nii rumalaid ja valesid otsuseid nagu teen.

Lõpuks… Mul tekkis tunne. (Kõigest tunne ja ma võin eksida). Igatahes… Mulle tundus, et ta loodab, et ma hakkan teda ringi sõidutama. Kolin temaga kokku, suuremasse linna, maksan pool eluaseme kuludest ja auto oleks 100% minu kulu, tema vaid kasutaks aeg-ajalt. Siis ta hakkaks mind juhtima, täpsemalt minu karjääri, et ma ikka temale palju raha teeniksin ja võimaldaksin tal palju reisida… Mis see tema asi on, kus ma töötan ja palju palka saan. Kui tahan olla hipi ja pudeleid korjata, siis teengi nii. Kui talle ei sobi, et ma selline olen, siis tõmmaku uttu.

Vabandan. Hormoonid mõllavad. Teadagi mis. Eks ole.

Igatahes… Püüan end ja oma tundeid usaldada ja kuulata. Kui mulle Nicanor enam ei meeldi ja ta ajab mind närvi, siis ma lihtsalt hoian temast eemale.

Natuke kõhe on, sest viimasel ajal on neid inimesi väga palju, kellest ma eemale hoian. :) Varsti olen täiega erak, aga mis sa teed, kui inimesed ei sobi omavahel. :D

***

Kas miskit puudu?

Vast ei ole… Hakkan päeva kokku tõmbama. Võtan meigi maha ja püüan olla meigivaba pikemat aega. Vaatasin, et olen juba näost vanaks jäänud. :D

Tegelikult on kõik hästi. Ikka läheb kuidagi. Üle kändude, aga läheb.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>